Belediye Başkanı, Ölü Babasıyla Konuşmak İçin Kamu Parasını Falcıya Kaptırdı

Fransa'nın bir bölgesinde Belediye Başkanı Gilles d'Ettore ün kazanmış bir falcıya giderek ölen babasıyla konuştuğunu düşünüyor. Belediyenin kamu kaynaklarını falcıya vermesi büyük skandal yarattı.

Fransa'nın güneyindeki Akdeniz kıyısındaki Agde kasabası, son günlerde dikkat çeken bir skandal ile sarsılıyor.

BBC'de yer alan habere göre, eski bir gizli servis görevlisi ve polis memuru olan Belediye Başkanı Gilles d'Ettore ile kasabada ün kazanmış olan falcı Sophia Martinez arasında başlatılan yolsuzluk soruşturması, kamuoyunun gündemine oturdu. Martinez, belediye başkanını dolandırmakla suçlanırken, d'Ettore ise kamu kaynaklarını kötüye kullanmakla itham ediliyor.

Martinez'in ölülerle iletişim kurduğunu iddia ederek ün kazandığı biliniyor.

Belediye başkanı da, kendisini ölen babasıyla konuşturması için Martinez'e başvurmuştu. Martinez'in spiritüel seanslarında, sesi ani bir değişimle belediye başkanının babasının sesine bürünüyordu.

FALCININ EVİNİ YENİLEMİŞ

Martinez'in, son dört yıl boyunca belediye başkanını hem birebir hem de telefonla manipüle ettiği iddia ediliyor. D'Ettore, Martinez ve ailesi için kamu kaynaklarından Polinezya'dan Tayland'a kadar uzanan lüks tatillere ödeme yapmakla suçlanıyor.

İddialara göre belediye başkanı, falcının ailesinden birkaç kişiyi belediye meclisine işe aldı ve Martinez'in evini yeniledi.

D'Ettore'un avukatı Jean Marc Darrigade, "Bu inanılmaz bir hikaye. Çünkü bu, siyasetin içinde yer alan, aynı zamanda oldukça zeki bir adam olan bir belediye başkanı ve eski bir milletvekili hakkında. Ve böyle bir adamın bir kadın tarafından manipüle edilebileceğini görmek şaşırtıcı" dedi.

Avukat, "Zihinsel bir zayıflık buldu ve bunu kişisel çıkarları için kullandı. Dolandırıldığını kabul etmek uzun zaman aldı" diye ekledi.

Ancak kasaba halkının bazı kesimleri, d'Ettore'un Martinez'e aşık olabileceğini iddia ediyor.

Bu arada, Martinez, sadece kadınların bulunduğu bir hapishane koğuşunda kendisini cadılıkla suçlayan mahkumların saldırısına uğradıktan sonra hücreye alındı.

Dünya Haberleri