Bakan Fidan, İran ile Haniye suikastını görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ile yaptığı telefon görüşmesinde, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesini konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran'da öldürülmesiyle ilgili son gelişmeler ele alındı.

Hakan Fidan, Haniye'nin ölümü nedeniyle İslam dünyasına başsağlığı diledi ve Siyonist rejimin terör eylemini kınadı.

Fidan, İran’ın, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın acil bir toplantı düzenlemesi yönündeki meşru ve diplomatik girişimini desteklediklerini ve Türkiye’nin de Filistin direnişinin bu önemli liderinin kaybı nedeniyle yas tuttuğunu ifade etti.

"İRAN MEŞRU HAKKINI KULLANACAK"

Ali Bakıri ise, Haniye'nin öldürülmesini, İran'ın toprak bütünlüğüne ve ulusal güvenliğine ciddi bir ihlal olarak nitelendirirken, bu terör eyleminin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve bölgesel güvenliği tehlikeye attığını ifade etti.

Bakıri görüşmede "İran İslam Cumhuriyeti, bu bariz suça karşı kesin ve pişman edici bir karşılık verme yönündeki doğal ve meşru hakkından asla vaz geçmeyecek." dedi.

Bakıri, Filistin direnişinin önde gelen liderinin suikastının ardından, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın olağanüstü toplantılar düzenlemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bölgedeki tüm ülkelerin Siyonist rejimin terör eylemlerine karşı kararlı önlemler alması gerektiğini belirtti.

habere iki cümle spot yaz

Dünya Haberleri