Ateşkes görüşmelerinde gelişme: Netanyahu Washington'a gidiyor!

Netanyahu, Biden ile görüşmek üzere 23 Temmuz’da Washington’a gidecekİsrail Başbakanı Netanyahu’nun Washington ziyareti, ateşkes anlaşması ve bölgesel güvenlik konularını kapsayacak.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 24 Temmuz’da ABD Kongresi’nde yapacağı konuşmanın öncesinde 23 Temmuz’da Washington’da ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelecek. Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail lideri 23 Temmuz Salı sabahı Amerika Birleşik Devletleri’ne hareket edecek.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Cuma günü Aspen Güvenlik Forumu’nda yaptığı konuşmada, İsrail ve Hamas arasında uzun süredir devam eden ateşkes müzakerelerinde son aşamaya yaklaşıldığını belirtti.

"ÖNEMLİ İLERLEMELER KAYDEDİYORUZ"

Blinken, “Ateşkesi sağlamak, rehineleri evlerine döndürmek ve kalıcı barış için daha iyi bir yol bulmak üzere müzakerelerde önemli ilerlemeler kaydediyoruz,” dedi. Blinken, Washington’un bu süreçte ateşkes anlaşmasını “bitiş çizgisine getirmeyi” hedeflediğini ve Netanyahu ile yapılacak görüşmelerin büyük ihtimalle bu konu etrafında şekilleneceğini vurguladı.

Netanyahu’nun Washington ziyareti, ABD Başkanı Joe Biden’ın koronavirüs iyileşme sürecine bağlı olarak planlanacak. 24 Temmuz'da Kongre'nin ortak oturumunda yapacağı konuşmanın yanı sıra, Netanyahu’nun Biden ile yapacağı görüşmede ateşkes anlaşmasının detayları ve bölgesel güvenlik konuları ele alınacak.

Dünya Haberleri