Aşırı Sağcı Dergi Yasaklandı

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, aşırı sağcı ideolojilere hizmet eden ve nefret söylemleriyle bilinen ‘Compact’ dergisini yasakladığını açıkladı. Yasağın ardından dört eyalette polis operasyonları gerçekleştirildi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) tarafından aşırı sağcı olarak sınıflandırılan 'Compact' dergisini yasakladığını duyurdu. Faeser, derginin aşırı sağcı kesimlerin sesini duyurduğunu ve toplumu hedef alan nefret söylemleriyle bilindiğini vurguladı.

"YAHUDİLERE KARŞI NEFRETİ KÖRÜKLÜYOR"

Faeser, yazılı bir açıklamada, “Aşırı sağcı Compact dergisini yasakladım. Bu dergi, aşırı sağcı kesimin sözcüsüdür ve Yahudilere, göç geçmişi olan insanlara ve parlamenter demokrasimize karşı nefreti körükleyen bir araçtır” ifadelerini kullandı. Bakan, bu adımın, göçmenlere yönelik nefret ve şiddet ortamını artıran, demokratik devlete zarar vermek isteyen unsurlara karşı sert bir darbe olduğunu belirtti.

Yasağın ardından Almanya'nın Brandenburg, Hessen, Saksonya ve Saksonya-Anhalt eyaletlerinde polis operasyonları başlatıldı. Operasyonlar kapsamında, dergi yöneticilerinin evlerinde aramalar yapılarak bazı materyallere el konuldu.

Dünya Haberleri