Arjantin'de petrol rafinerisi yangını 3 can aldı

Arjantin'in güneybatısındaki bir petrol rafinerisinde çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetti.

Yerel yetkililere göre, Arjantin'in güneybatısındaki bir petrol rafinerisinde çıkan yangında dün erken saatlerde en az üç kişi hayatını kaybetti. İtfaiyeciler, eyalet başkenti Neuquen'e yaklaşık 120 kilometre uzaklıktaki New American Oil rafinerisindeki bir depolama tankında başlayan yangını söndürmek için bütün bir sabah boyunca çalıştı.

Yerel medya kuruluşları büyük bir patlamanın ardından tesisten yükselen kara duman bulutlarını gösteren bir video yayınladı. Yangının hızla rafineriye yayıldığı aktarıldı.

İşçilere 'grev' çağrısı

The Washington Post'un haberine göre, Plaza Huincul kasabasının Belediye Başkanı Gustavo Suárez, rafineride çalışan üç işçinin öldüğünü söyledi. Neuquen eyalet hükümeti, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi.

Río Negro, Neuquén ve La Pampa eyaletlerinin Özel Petrol İşçileri Sendikası, "İşçilerin yaşamına saygı gösterilmemesinden bıktıklarını" söyleyerek, işçilere grev çağrısında bulundu.

halktv.com.tr // Dış Haberler

Dünya Haberleri