Airbus’ın Şaşırtan Tahmini: Hava Yolculuğunda Dev Bir Değişim Bekleniyor!

Airbus, 20 yıl içinde dünya genelinde uçak talebinin iki katına çıkacağını öngördü.Şirket, toplamda 42,430 yeni uçak teslimatı yapmayı planladığını ve Asya ile Orta Doğu pazarlarında büyük bir büyüme beklediğini açıkladı.

Airbus, hava yolculuğunun geleceği hakkında dikkat çekici bir tahminde bulundu. 2024’ün ilk yarısında açıkladığı yıllık raporda, 20 yıl içinde dünya genelinde uçak talebinin iki katına çıkacağını duyurdu.

Şirket, küresel uçak filosunun 48,230 uçağa ulaşmasını öngörüyor ve toplamda 42,430 yeni uçak teslim edileceğini tahmin ediyor. Bu rakam, önceki tahminlere göre %4 daha yüksek bir beklentiyi işaret ediyor.

Airbus’ın uzun menzilli tek koridorlu A321XLR uçağının yakında onay alması beklenirken, Boeing de 737 MAX’ın daha uzun menzilli versiyonunu geliştirmeye devam ediyor.

ASYA'NIN YÜKSELEN EKONOMİSİ ETKİLİ OLDU

Ancak geniş gövde uçaklarına olan talep de hızla artıyor; özellikle Güney Amerika ve Kuzey Amerika'da büyük artışlar bekleniyor.

Raporda, Asya'nın yükselen ekonomileri ve Hindistan ile Çin’in hava trafiğindeki büyümenin, uçak talebini yönlendiren ana etmenler olarak öne çıktığı belirtiliyor.

Özellikle Çin’in iç hat trafiği, ABD’yi geçerek dünyanın en büyük iç hat pazarına dönüşecek. Ancak, havacılık endüstrisinin iklim değişikliği konusundaki eleştirilerle karşı karşıya olduğu ve yeni uçakların daha düşük emisyon sağlaması umudu taşıdığı da vurgulanıyor.

Dünya Haberleri