ABD seçiminde beklenen oldu!

ABD’de 2024 başkanlık seçimleri için bağımsız aday olarak yarışan Robert F. Kennedy, eski Başkan Donald Trump lehine yarıştan çekildi.

Kennedy, yaptığı açıklamada, “Seçim zaferi için gerçekçi bir yol görmüyorum” diyerek kampanyasını askıya aldığını duyurdu ve Trump’a destek vereceğini belirtti.

Bu hafta, Kennedy'nin Trump'ı destekleyebileceği yönündeki iddialar gündeme gelmişti. Trump, CNN’e verdiği demeçte, Kennedy’nin bağımsız aday olarak çekilmesi durumunda yönetimde bir rol almasına “kesinlikle açık olacağını” ifade etti ve Kennedy için “Harika ve çok zeki bir adam” dedi.

Öte yandan, Kennedy'nin Trump hakkında geçmişte "Korkunç bir insan", "Gelmiş geçmiş en kötü başkan" ve "Muhtemelen bir sosyopat" gibi sert ifadeler kullandığı basına yansımıştı.

Kennedy, ayrıca ağustos ortasında ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'ten bir görüşme talep etmiş ancak yanıt alamamıştı. Bu gelişmenin ardından X platformunda yaptığı paylaşımda, “Kamala Harris’i başkan olarak destekleme planım yok. Onu yenme planım var” demişti.

Dünya Haberleri