ABD ilkokulda çocukları hedef aldı! Pezeşkiyan'dan açıklama

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, okula düzenlenen saldırıya ilişkin "İlkokulu'nda yaşanan yürek burkan trajedi ve onlarca masum öğrencinin şehit edilmesi, tüm İran halkının ve tüm özgür insanların kalbini derinden yaralamıştır. Bu barbarca eylem, saldırganların bu topraklara karşı işlediği sayısız suçun kayıtlarında kara bir sayfa daha olup, milletimizin tarihsel hafızasından silinmeyecektir" dedi.

İran’ın güneyinde, Hürmüzgan eyaletine bağlı Minab kentinde yer alan Şacare Tayyibe isimli ilkokula düzenlenen ve ABD’ye ait olduğu belirtilen hava saldırısında onlarca kız çocuğu hayatını kaybetti.

Bir okulun hedef alınmasına dair açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, en az 85 çoğunun öldürüldüğü saldırıya ilişkin şunları kaydetti:

"MİLLETİMİZİN TARİHSEL HAFIZASINDAN ASLA SİLİNMEYECEK"

"Amerikan ve Siyonist saldırganların sivil merkezlere yönelik alçakça saldırısının ardından Minab şehrindeki Şeceretü’t-Tayyibe İlkokulu'nda yaşanan yürek burkan trajedi ve onlarca masum öğrencinin şehit edilmesi, tüm İran halkının ve tüm özgür insanların kalbini derinden yaralamıştır. Bu barbarca eylem, saldırganların bu topraklara karşı işlediği sayısız suçun kayıtlarında kara bir sayfa daha olup, milletimizin tarihsel hafızasından asla silinmeyecektir.

Bu insanlık dışı eylemi şiddetle kınarken, şehitlerin ailelerine, Minab'ın saygıdeğer halkına ve tüm İran milletine bu trajediden dolayı başsağlığı dileklerimi sunuyor ve derin üzüntülerini paylaşıyorum. Ayrıca, bölgedeki tüm yardım ve sağlık merkezlerinden ve ilgili yetkililerden, tüm kaynakları seferber ederek yaralıların ve ailelerinin acil ve kesintisiz bakımını önceliklendirmelerini rica ediyorum. Yüce Allah'tan, bu talihsiz olayda şehit düşenlerin en yüksek mertebelere ulaşmasını, yaralıların hızla iyileşmesini ve saygıdeğer ailelerine sabır ve huzur vermesini niyaz ediyorum."

Dünya Haberleri