ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Anadolu Kültür Derneği'ne yönelik operasyonda aralarında akademisyenlerin de olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasından "büyük endişe duyduklarını" ifade etti.
"SERBEST BIRAKMA ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ"
Sözcü Nauert'in açıklamasında, 'Gezi eylemlerini derinleştirmek ve yaygınlaştırmak' amacıyla Osman Kavala ile hiyerarşik bir düzen içinde çalıştıkları iddiası ile gözaltına alınan akademisyenlerle ilgili, "Türkiye'ye, ifade, dernek kurma ve toplantı özgürlüğü, adil yargılama teminatı, yargı bağımsızlığı ve diğer insan hakları ile temel özgürlüklere saygı duyma, bunları garanti altına alma ve keyfi şekilde gözaltında tutulanları serbest bırakma çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri yer aldı.
"TÜRK DEMOKRASİSİ BAŞARILI OLDUĞUNDA EN GÜÇLÜ OLUR"
Açıklama şöyle devam etti:
"Şeffaflık, hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğü ile dernek kurma özgürlüğü, her sağlıklı demokrasinin temel unsurlarıdır. ABD-Türkiye ortaklığı, Türk demokrasisi başarılı olduğunda en güçlü olur"