ABD Dışişleri Bakanı, İsrail Muhalefet Liderleri İle Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'de ana muhalefet liderleri Benny Gantz ve Yair Lapid ile ayrı ayrı görüştü. Görüşmelerde, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması ve bölgedeki gerginlikler ele alındı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz ve eski Başbakan ve ana muhalefet lideri Yair Lapid ile ayrı ayrı görüştü.

The Times of Israel'in haberine göre, Orta Doğu turu kapsamında İsrail'i ziyaret eden Blinken, muhalefet liderleriyle ayrı ayrı bir araya geldi.

"MAKSİMUM BASKI" ÇAĞRISI

Gantz, Blinken'a, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması için müzakereciler üzerinde "maksimum baskı" uygulama çağrısında bulunarak, "hükümet dışından yapılacak her türlü makul düzenlemeyi destekleyeceğini" belirtti. Ayrıca, Lübnan sınırında Hizbullah ile gerilimin devam etmesi durumunda "İsrail'in vatandaşlarını korumak için güç kullanmaktan çekinmeyeceği" ifadelerini kullandı.

Lapid'in ofisinden yapılan açıklamada ise, Blinken ile görüşmenin detaylarına yer verildi. Lapid, Gazze'deki esirlerin evlerine geri dönmesinin "tek hedef" olduğunu vurgulayarak, esir takası konusunda anlaşmanın gerekliliğine dikkat çekti.

BLINKEN'IN KRİTİK ZİYARETLERİ

Blinken, İsrail ziyareti kapsamında dün Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir araya geldikten sonra bugün erken saatlerde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir görüşme gerçekleştirmişti. İsrail'den önce Mısır'da temaslarda bulunan Blinken, Katar ile Mısır'a, ateşkes anlaşmasını imzalaması konusunda Hamas'a baskı yapmaları çağrısında bulunmuştu.

Dünya Haberleri