8 yıl önce kurulmuştu: Lüks otomobil şirketini artık kayyum yönetiyor

İngiltere’de faaliyet gösteren Türk ortaklı Ilesbus UK, mahkeme kararıyla kayyum yönetimine geçti. 23 Mart’ta başlatılan süreç 25 Mart’ta resmileşirken, şirketin operasyonları ve çalışanların durumu belirsizliğini koruyor.

Otomotiv sektöründe özel tasarım gövde imalatı yapan Ilesbus UK’nin faaliyetleri, mahkeme kararıyla denetim altına alındı. 8 yıl önce kurulan ve Türkiye’deki büyük minibüs gövde üreticileriyle iş birliği bulunan şirketin İngiltere kolu için yasal süreç başlatıldı.

TÜRK ORTAKLI FİRMA İÇİN KAYYUM KARARI RESMİLEŞTİ

London Gazete verilerine göre, 23 Mart’ta başlatılan kayyum süreci 25 Mart itibarıyla resmiyet kazandı. Karar, Yüksek Adalet Divanı, Ticaret ve Mülkiyet Mahkemeleri ile İflas ve Şirketler Listesi kapsamında alındı. Süreci yönetmek üzere Huw Powell yönetici olarak atandı.

KAROSER ÜRETİMİYLE TANINIYORDU

Karoser üreticisi olarak faaliyet gösteren Ilesbus UK, araç şasilerini modifiye ederek özel tasarım ve teknik donanımlara sahip araçlar üretiyordu. Şirket; zemin, panel, cam ve aydınlatma sistemleri başta olmak üzere araçların iç ve dış aksamında kapsamlı değişiklikler yaparak kişiye özel çözümler sunuyordu. VIP taşımacılık modelleri ve engelli bireylere yönelik erişilebilir araç tasarımları da üretim portföyünde yer alıyordu.

ÇALIŞANLARIN DURUMU BELİRSİZ

Daily Express’te yer alan habere göre, kayyum sürecinin çalışanlar üzerindeki etkisine ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı. İşten çıkarmaların olup olmayacağı ya da personel sayısında bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

GÖZLER KAYYUM YÖNETİMİNDE

Şirketin Swansea Enterprise Park’taki merkezinde yürüttüğü faaliyetlerin geleceğinin, kayyum yönetiminin ilerleyen süreçte alacağı kararlarla netlik kazanması bekleniyor.

Dünya Haberleri