4 ABD vatandaşı kaçırıldı: FBI'dan 50 bin dolar ödül

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Meksika'nın Matamoros kentinde saldırıya uğrayan ve kaçırılan 4 ABD vatandaşını arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Kayıp Amerikalıların yerini tespit etmeye çalışan FBI'a göre dört ABD vatandaşı Cuma günü kuzeydoğu Meksika sınırını geçtikten sonra saldırıya uğradı ve kaçırıldı. FBI'dan yapılan açıklamada, ABD vatandaşlarının üzerlerine Meksika'nın sınır kenti Matamoros'a girdikten kısa bir süre sonra kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından ateş açıldığı belirtildi. FBI, henüz kayıp kişilerin kimliklerini açıklamadı.

Yapılan açıklamada, "Dört Amerikalı da bir araca bindirildi ve silahlı kişiler tarafından olay yerinden götürüldü" denildi.

FBI'a göre ABD vatandaşları Kuzey Carolina plakalı beyaz bir araç kullanıyorlardı. FBI, Amerikalıların bulunması ve kaçırma olayından sorumlu olanların tespit edilmesi için halktan yardım istediğini duyurdu. Kurbanların iadesi ve olaya karışanların tutuklanması için 50.000 dolar ödül biçildi

FBI, kaçırma olayını soruşturmak için diğer federal ortaklar ve Meksika kolluk kuvvetleri ile işbirliği yaptığını söyledi.

"Seyahat etmeyin" uyarısı yapılan bölge

Matamoros, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın suç ve kaçırma olaylarını gerekçe göstererek ABD vatandaşları için "Seviye 4: Seyahat Etmeyin" tavsiyesinde bulunduğu Meksika'nın Tamaulipas eyaletinde yer alıyor.

Dünyanın en tehlikeli kentlerine ev sahipliği yapan ülke

Kamu Güvenliği ve Ceza Hukuku Halk Konseyinin (CCSPJP) yayımladığı raporda, dünya genelinde en çok suç işlenen 50 kent listelendi. Meksika 6 yıldır dünyanın en tehlikeli kentlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Nüfusu 300 binin üzerinde ve suç oranı yüksek 50 kentin listelendiği rapora Meksika'dan 17 kent girerken dünyada en yüksek suç oranına sahip 10 şehirden 9'u yine bu ülkeden oldu.

halktv.com.tr // Dış Haberler

Dünya Haberleri