3 Aylık Bebekten “İnsan Kuyruğu” Ameliyatla Çıkarıldı!

Hindistan’da nadir görülen bir durum olan “insan kuyruğu”, 3 aylık bir bebekten yapılan başarılı bir ameliyatla çıkarıldı. Bebeğin iyileşme süreci devam ediyor.

Hindista'ın Sind eyaletinin Haydarabad kentinde tıp dünyasında ender rastlanan bir vaka yaşandı.

Ocak ayında, 3 aylık bir bebek ailesi tarafından Tüm Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü (AIIMS) hastanesine götürüldü. Bebekte görülen nadir bir durum olan “insan kuyruğu” tıp literatüründe yalnızca 40 vaka olarak kaydedilmişti.

AIIMS çocuk cerrahlarından oluşan bir ekip, bu nadir vakayı tedavi etmek amacıyla ameliyat kararı aldı. Ameliyatın ardından bebeğin kuyruğu başarıyla çıkarıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren ekip, Shasanka Shekar Panda, “İnsan kuyruğu, genellikle embriyonik gelişim sırasında oluşan bir anomali olup çok nadir bir durumdur. Tıp literatüründe sadece 40 vaka bildirilmiştir,” şeklinde konuştu. Doktorlar bebeğin ameliyat sonrası iyileşme sürecinde olduğunu ve sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti.

“İNSAN KUYRUĞU” NEDİR?

“İnsan kuyruğu” tıp literatüründe “caudal appendage” olarak bilinir ve genellikle doğum sırasında görülen nadir bir anomali türüdür. Bu durumda, embriyonik gelişim sırasında normalde kaybolması gereken kuyruk bölgesindeki dokular, doğumdan sonra da varlığını sürdürebilir. Yenidoğan bebeklerde görülebilen bu durumun tedavisi, genellikle cerrahi müdahale ile gerçekleştirilir.

Dünya Haberleri