12 Yıl Sonra Tarihi Uçuş!

Suriye ve Suudi Arabistan arasındaki 12 yıllık uçuş yasağı sona erdi; Suriye Hava Yolları Riyad’a ilk seferini yaptı.

Suriye ve Suudi Arabistan arasında 12 yıl aradan sonra gerçekleşen tarihi uçuş, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden canlandığını gösterdi. Suriye Hava Yolları, 2012’den bu yana ilk kez Riyad’a uçuş gerçekleştirdi.

BÜYÜKELÇİ VE SUUDİ YETKİLİLERLE KUTLAMA

Bugün sabah saatlerinde, Suriye Hava Yolları’na ait bir uçak, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Kral Halid Havalimanı’na indi.

Uçuşun ardından Riyad Havalimanları Şirketi tarafından düzenlenen kutlama törenine, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin Suudi Arabistan Büyükelçisi Dr. Eymen Susan ve birçok Suudi yetkili katıldı. Tören, iki ülke arasındaki normalleşme sürecinin sembolü olarak değerlendiriliyor.

YENİ UÇUŞLAR YOLDA MI?

SANA’nın haberine göre, bu uçuş Şam-Riyad hattında düzenli seferlerin başlayabileceğine işaret ediyor.

Suudi Arabistan ve Suriye’nin hava taşımacılığı alanında daha fazla işbirliği yapabileceği öngörülüyor.

NE OLMUŞTU?

Suriye’deki iç savaşın patlak vermesinin ardından Suudi Arabistan ile Suriye arasında diplomatik ilişkiler kesilmiş ve Mart 2012’de karşılıklı uçak seferleri durdurulmuştu.

Ancak, 7 Mayıs 2023 tarihinde Suriye’nin Arap Birliği’ne geri dönüşü ve 9 Mayıs 2023 tarihinde Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesiyle iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açıldı.

Suriye, 6 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’a büyükelçi atarken, Suudi Arabistan da 26 Mayıs 2024’te Faysal bin Suud el-Micfil’i Şam’a büyükelçi olarak atamıştı.

Dünya Haberleri