Dolar 8 lirayı aştı!

Dolar haftaya 8 liranın üzerine çıkarak başladı. Türk lirası tarihi değer kaybı yaşamaya devam ediyor.

Dolar, 26 Ekim Pazartesi günü 7.9760 TL ile açılmıştı. Kısa sürede yükselen dolar 8.0127 TL'ye kadar çıktı. Dolar şu dakikalarda 7.99-8.01 TL aralığında dalgalanıyor. 

Dolar/TL Merkez Bankası’nın (TCMB) beklentilerin aksine politika faizini sabit tutup onun yerine sıkılaştırmayı faiz koridorunu genişleterek yapması ardından tarihi zirvede seyrini sürdürüyor.

9.44 TL'nin üzerinde açılan euro, 9.4805 TL ile zirve yaptı. Çift hanelerden düşmeyen sterlin ise 10.4255 TL'den işlem görüyor. 

Halk TV ekranlarında doların 8 barajını aşmasını değerlendiren ekonomist Oğuz Demir şunları söyledi:

"Doların artışı ya da Türk lirasının değer kaybı doğal seyrinde devam etmiyor. Bugün dünyada dolar düşerken, Türkiye yeniden o psikolojik tarihi sınırlar aşılıyor ise oturup düşünmemiz gereken bir nokta var. Ama maalesef bunu dair politika değişikliği kılıfına oturttuk. 2023 yılında hükümetin gerçekleşeceğini düşündüğü döviz kuru 8,02 idi. Biz bugün 8,04’e an itibarıyla gelmiş durumdayız. Üç sene sonraki işsizlik hedefini bugün tutturmamız gerekiyorken, döviz kurunu buraya getiriyorsak bir şeyler ters gidiyor demektir. Bunu söylemek için iktisatçı olmaya gerek yok. Sokakta vatandaşa da sorsak, galiba hesabı yapanlar ciddi hata yapmış der."

Ekonomi Haberleri