Kazdağları Halkı Yeni Maden Tehdidi İle Karşı Karşıya

Balıkesir/Çanakkale sınırındaki Armutçuk Köyü yakınlarında ahar Madencilik tarafından yapılması planlanan kuvars ocağı projesine halk ve doğa savunucuları tepki gösteriyor.

Kazdağları'nda yıllardır savunulan doğal alanlarda, Bahar Madencilik'in planladığı kuvars ocağı projesi büyük bir tepkiyle karşı karşıya.

Şirket, Balıkesir/Çanakkale sınırındaki Armutçuk Köyü yakınlarındaki 1323 hektarlık ruhsat alanının sadece 10,77 hektarında kuvars ocağı işletmeyi hedefliyor.

12 milyon 649 bin TL yatırım yapılması planlanan projede şirketin "ÇED gerekli değildir" kararını alabilmek için sıkça başvurduğu taktiği kullanması doğa savunucularının gündeminde yer alıyor.

Ekosistem için endişelere yol açan projenin sahibi Bahar Madencilik'in 1323 hektarlık büyük bir ruhsat alanına sahip olmasına rağmen, sadece 10,77 hektarlık bir alan için ÇED başvurusunda bulması ÇED sürecinden etkilenmeyip altın madenini açabilmesine işaret ediyor.

29 Mayıs Çarşamba günü saat 12:00'de Armutçuk Köyü'nde düzenleyeceği "Halkın Katılım Toplantısı"nda bölge halkı ve çevre savunucuları, projeye dair endişelerini dile getirecekler. Kazdağları'nın korunması için mücadele eden aktivistler, tüm doğa savunucularını bu toplantıya katılmaya ve seslerini duyurmaya çağırıyor.

Çevre Haberleri