NASA'nın Dünya yörüngesinde yer alan uzay teleskopu Hubble, 1990'da fırlatılmasından bu yana pek çok farklı olayın gözlemcisi oldu. Chip'te yer alan habere göre Hubble'ın yakaladığı en son Uranüs görüntüleri, mavi gezegenin her zamankinden daha solgun görünmesine neden olan mevsimsel değişiklikleri gözler önüne seriyor.
Uranüs'ün Güneş'in etrafındaki yörüngesini tamamlaması yaklaşık 84 yıl sürdüğü için mevsim değişiklikleri oldukça yavaş gerçekleşiyor. Ancak Uranüs'ün yana yatmış olmasından kaynaklanan garip yönelimi nedeniyle bu değişiklikler gerçekleştiğinde etkisi oldukça büyük olabiliyor.
Hubble'ın Uranüs görüntülerinden oluşan en son koleksiyon, garip gezegende havanın ne kadar aşırı olabileceğinin bir başka örneği olarak karşımıza çıkıyor.
Hubble'ın 2022'de çektiği yeni Uranüs fotoğrafında, mavi gezegenin kuzey yarımküresinin bir kısmında büyük, soluk bir pus görülüyor. Hubble ekibi, bu solgunluğun kalınlaşmış bir fotokimyasal pus olduğunu ve gezegenin kuzey kutbunu gösterdiğini belirtiyor. Bu sınır boyunca birkaç fırtına da görülebiliyor.