Bilim insanları altı gezegenden oluşan yeni bir yıldız sistemi keşfettiler
Bu keşif, bilim adamlarının gezegenin oluşumunun sırlarını açığa çıkarmasına yardımcı olabilir.
Altı gezegenden oluşan yeni bir yıldız sistemi keşfedildi: onu benzersiz kılan şey nedir ?
Bilim insanları altı gezegenden oluşan yeni bir yıldız sistemi keşfettiler Dünya'dan daha büyük ancak Neptün'den daha küçük olan gezegenler, Samanyolu'ndaki Güneş gibi yıldızların yörüngesinde dönen, Neptün altının belirsiz sınıfına aittir. B'den g'ye kadar gösterilen gezegenler, yörünge rezonansı olarak bilinen göksel bir dansla yıldızın etrafında dönerler.
yayınlanan bir araştırmaya göre, gezegenlerin yörüngelerini tamamlamalarında ve birbirlerine çekim kuvveti uygulamalarında gözle görülür desenler var. Yıldıza en yakın gezegen olan b gezegeninin yaptığı her altı yörüngede, en dıştaki g gezegeni bir devrim yapar.
C gezegeni yıldızın etrafında üç yörünge yaptığında, d gezegeni iki, e gezegeni dört yörünge yaptığında f gezegeni üç olur.
Bu uyumlu ritim, altı gezegenin her birkaç yörüngede bir hizalandığı bir rezonans zinciri yaratır.
Bu gezegen ailesini sıra dışı bir bulgu haline getiren şey, sistemin bir milyar yıldan daha uzun bir süre önce oluşmasından bu yana çok az şeyin değişmesi ve bu keşfin, gezegenlerin evrimine ve galaksimizdeki ortak Neptün altlarının kökenlerine ışık tutabilmesidir.
Yıldız ışığının ortaya çıkışı, genellikle gezegen yörünge yolu boyunca hareket ederken, ev sahibi yıldız ile onu gözlemleyen yoldaşın arasından geçen bir gezegenin varlığına işaret eder. Geçiş yöntemi olarak bilinen parlaklıktaki bu düşüşleri belirlemek, bilim adamlarının yer tabanlı ve uzay tabanlı teleskoplar kullanarak ötegezegenleri tanımlamak için kullandıkları ana stratejilerden biridir.