Bunu bilmiyor olabilirsiniz ama Dünya'nın manyetik alanının bir kuyruğu vardır. Güneş'in güneş rüzgârı gezegene çarptıkça, gezegenimizin ardında bir tür uzun gölge bırakır. Bilim insanları bu manyetik kuyruğa uygun bir şekilde magnetotail (manyetik kuyruk) diyorlar. Tipik olarak, manyetik kuyruk manyetik fırtınalarla doludur.
Ancak son birkaç yıldır bilim insanları manyetik kuyrukta bir gizem olduğunu farketti: Kayıp bir fırtına.
Bilim insanları bir fırtına izi buldular ancak fırtınanın kendisi yok. NASA'nın Magnetospheric Multiscale (MMS) misyonu şimdi bu olayla ilgileniyor.
MMS, 2015 yılında aynı Atlas V roketiyle fırlatılan dört uydudan oluşuyor. Dörtlü o zamandan beri Dünya'nın manyetopozunu inceliyor: Gezegenin manyetik alanının hakim olduğu bölgenin sınırı.
Manyetopoz, bir manyetik alanı oluşturan çizgilerin bir araya gelmesi, ayrılması ve sonra yeniden birleşerek parlak ısı ve kinetik enerji akımları yaratması anlamına gelen manyetik yeniden bağlantılarla sürekli olarak alevleniyor. (Bu yeniden bağlanmalar Dünya atmosferinde gerçekleşirse auroralara neden olabilir).
Bilim insanları bu sağanaklara alt fırtına adını veriyor. 2017 yılında MMS, bir alt fırtınanın kendine özgü manyetik yeniden bağlanmasını tespit etti; ancak buna eşlik edecek gerçek bir alt fırtına yoktu. Bir alt fırtınanın şiddetli elektrik akımları ve manyetik alan dalgalanmalarıyla gelmesi gerekirdi, ancak MMS bunların hiçbirinin izini bulamadı.
Southwest Araştırma Enstitüsü'nde doktora sonrası araştırmacı olan Andy Marshall, "Manyetik alan çizgilerinin hareketine küresel ölçekte bakmadık, dolayısıyla bu alışılmadık alt fırtına, MMS'in tesadüfen gözlemlediği oldukça yerel bir olay olabilir" dedi: "Aksi takdirde, kuyruk tarafındaki yeniden bağlantı ile alt fırtınalar arasındaki ilişkiye dair anlayışımızı yeniden şekillendirebilir."