Barış Sitesi'nde tedirgin bekleyiş: İki yurttaş enkazda

Barış Sitesi enkazı altında kalan Nevrin Erakman ve Doğan Sert isimli vatandaşlara binalarda yaşanan çökme sebebiyle ulaşılamıyor.

Deniz Gez - Halk TV

İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde çöken Barış Sitesi'ndeki binalarda iki yurttaş enkazda kaldı. Nerrin Erakman ve Doğan Sert isimli vatandaşlara binalarda yaşanan çökme sebebiyle ulaşılamıyor.

Zeminde bulunan dükkan ve üstündeki bir kat tamamen çökmüş durumda. Bu yüzden kısmi yıkım gerçekleştirilecek. Binalara tıraşlanma işlemi uygulandıktan sonra molozlar çıkarılarak kurtarma çalışmaları başlatılmış olacak.

Barış Sitesinde enkaz altında kalan 2 kişiden biri olan Nerrin Erakman'ın kızı Ferrin Taşdelen şunları söyledi:

Çalışmalar çok ince ve hassas devam ediyor. Canlı canlı bizzat yakından takip ettim. Ama bir türlü ulaşım kurulamıyor. Çok çeşitli yollar denediler fakat molozlar ve kolonlar yüzünden iç tarafa ulaşamadıkları için yöntem değiştirdiler. Bu yöntem umarım işe yarar. Binayı tıraşlayarak apartman boşluğuna ve bizim evin koridoruna inmeyi amaçlıyorlar. Annemle deprem sırasında konuşuyorduk. “Bismillah deprem oluyor” dedi, bir daha ses gelmedi. Nerede olduğuna dair bir tahminimiz yok. Ben evden çıkmaya çalışırken yakalandığını düşünüyorum.

Özel Haber Haberleri