Aylin Sözer'in katil zanlısı Kemal Delbe'nin ilk ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Maltepe’de yakılarak öldürülen Dr. Aylin Sözer cinayetine ilişkin zanlının ilk ifadesini CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ anlattı.

Katil zanlısı Kemal Delbe’nin olaya hırsızlık süsü vermek için evi yaktığını söylediğini aktaran Uludağ, “Kapıyı açan polisi de yakmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Uludağ zanlının ifadesini şu sözlerle anlattı:

''İnşaatlarda işçilik yapan birisi. Aylin Sözer’i tanıdığını iddia eden bir kişi. Sabah 08.00 sularında Aylin Sözer’in evine gidiyor. Sözlü ifadesine göre, Maltepe’deki evine gittim, bir süre kendisiyle sohbet ettik, daha sonra bir tartışma çıktığını söylüyor. Sonrasında ise boğazını keserek öldürdüğünü söylüyor. O arada Aylin Sözer’in yakınları ondan haber alamayınca polisi arıyorlar. Polis ekipleri o eve gidiyor. Kapıyı çalıyorlar, zorluyorlar… Polisin geldiğini anlayınca da yanıcı bir maddeyle evi yakmaya çalışıyor. Kapıyı açan polisi de yakmaya çalışıyor. Zanlı gözaltına alındı, sorgulanıyor. Zanlı 32 yaşında. Aylin Sözer’i uzun zamandır tanıdığını iddia ediyor. Gerçekler soruşturma sonunda ortaya çıkacak. Niye yaktığını sorduklarında olaya hırsızlık süsü vermek için bunu yaptığını söylüyor.''

Türkiye Haberleri