AKP'den ABD'nin Boğaziçi açıklamasına tepki: Reddediyoruz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin Boğaziçi Üniversitesi eylemleriyle ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilerden endişe duyduğunu açıklamıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, İstanbul'un önde gelen üniversitesindeki gösterilerden endişe duyduğunu ve onları çevreleyen LGBT karşıtı söylemi kınadığını söylemiş ve "Rektöre karşı yapılan barışçıl protestoları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Price, LGBTQ bireylerine dönük ayrımcı söylemleri sert bir şekilde kınıyoruz. Rahatsız etse bile ifade özgürlüğü demokrasinin önemli bir parçasıdır" sözlerini söylemişti.

Dışişleri Bakanlığının "Türkiye’nin içişlerine müdahale etmeye kalkışmak kimsenin haddi değildir" açıklamasının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik de ABD'ye tepki gösterdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ABD Dışişleri'nin açıklaması diplomatik teamüllere aykırıdır, iç işlerimize müdahale anlamına gelmektedir. Bu açıklama siyasi bir açıklamadır ve demokrasi konusunda bir hassasiyet olarak kabul edilemez. Bu açıklamayı içişlerimize müdahale olarak görüyor ve reddediyoruz.

Demokrasi konusunda hassasiyet göstermek istiyorlarsa; öncelikle PKK'nın silah altına aldığı çocuk savaşçıları görmezden gelmemeliler. Ayrıca ABD Dışişleri, Diyarbakır Anneleri'nin vicdan nöbeti hakkındaki soruları geçiştirmemelidir. Demokratik hassasiyetin gereği bunlardır.

ABD makamlarına öncelikle ülkelerindeki resmî güvenlik güçleri tarafından yapılan sistematik ırk ayrımcılığı ile mücadele konusunda hassas olmalarını öneriyoruz. Türkiye’deki gelişmeler hakkında açıklama yaparken içişlerimize müdahale anlamına gelen bir dilden kaçınmalıdırlar."

Türkiye Haberleri