Zeybekçi’den Ortadoğu Yorumu!

Zeybekçi’den Ortadoğu Yorumu!
Nihat Zeybekçi "O topraklarda yaşayan Türkmen, Kürt ve Araplar kardeşlerimizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz"Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valiliği’nin şehit aileleri, gaziler ve yakınları için düzenlediği iftar yemeğinde...

Nihat Zeybekçi "O topraklarda yaşayan Türkmen, Kürt ve Araplar kardeşlerimizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valiliği’nin şehit aileleri, gaziler ve yakınları için düzenlediği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Orta Doğu’daki oyunların devam edeceğini söyledi. Zeybekçi, “O topraklarda yaşayan Türkmen, Kürt ve Araplar kardeşlerimizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz” dedi.

Denizli Valiliği tarafından Polisevi’nde düzenlenen iftar yemeğine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, CHP Milletvekili Kazım Arslan ile Gülizar Biçer Karaca, MHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Bakan Zeybekci, yaptığı konuşmada Orta Doğu’daki çatışmalarla ilgili olarak bazı oyunlar oynandığını öne sürerek, “Orta Doğu çok hassas ve önemli günler geçiriyor. O coğrafyada oyunlar devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu oynanan oyunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Biliyoruz ve görüyoruz. Güneyimizden bir terör örgütünün uzantısı olarak bizi sarmalamaya çalışanlar, bilsinler ki bu oyunları asla tutmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti bunların oyunlarını bozacak. O coğrafyada ecdadın bize emanet ettiği, Türkmen, Kürt ve Arap kardeşlerimizin oradaki akrabalarının sahibi Türkiye Cumhuriyeti devletidir” dedi.

Bakan Zeybekci, MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili olarak da, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yapmış olduğu o yardım konvoylarını deşifre etmek için gayret gösterenleri, dünyaya duyurmak için kendini parçalayanları, şehit aileleri, gaziler ve milletin vicdanına havale ediyorum. Bu millet 1974 yılına kadar Kıbrıs’taki mücahitlerine yıllarca orada direnmeleri için destek verdi. Dünyadaki bütün ülkeler de böyle yapmaya devam ediyor. Dünyanın en uzak köşesinden gelecek Orta Doğu’da her türlü müdahaleyi yapacak ve sonra bütün dünyada meşru olacak. Benim oradaki kardeşime uzattığım elimi benim içimden hain eller, satılmış vicdanlar engellemek için elinden geleni yapacaklar. Şehitlerimizin ruhları ve emanetleri rahat olsun, gazilerimizin de kulakları ve gözleri rahat olsun, kardeşlerimizi namerde muhtaç etmeyeceğiz” diye konuştu.