Zamları da teröre bağladılar... AKP'li vekil: Terör söz konusu

Zamları da teröre bağladılar... AKP'li vekil: Terör söz konusu
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah yazarı Mahmut Övür, 'Amaç hükümeti düşürmek' isimli bir yazı kaleme alırken gıdadaki fahiş fiyatları muhalefet ve 'muhalif' gazetecilerden kaynaklı olduğunu öne sürdü. Öte yandan, Övür siyasileri bile tehdit eden bir gıda terörünün söz konusu olduğunu iddia ederek, "Mutlaka yasal düzenlemeyle tekelleşmenin, güç gösterisinin önüne geçilmeli" dedi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür bugün, 'Amaç hükümeti düşürmek' isimli bir yazı kaleme aldı.

Yazısının başında "Günlerdir tartışılan temel gıda maddelerindeki fahiş fiyat meselesine artık bir neşter atılmalı" diyen Övür, sözlerine şöyle devam etti:

"Akıl almaz bir kampanya yürütülüyor. Bu da aslında yeni değil, 'saman ithalatı' ve 'soğan-patates siyaseti' ile başlayan 'Tarım bitti, hayvancılık öldü' yalanlarıyla devam eden bir operasyon bu. Son dönemde pandemi, kur artışları ve Ukrayna-Rusya Savaşı, bu kriz tellallarını daha da coşturdu"

Fahiş gıda fiyatlarını muhalefete ve iktidara muhalif gazeteciler yüzünden olduğu iddiasında bulunan Övür, "İşin arka planında o siyasetçilerle ilişkili güçlü bir marketler zinciri ve stokçular gerçeği var. Siyaseti yönlendirmek istiyorlar. Bu gerçeğe aylar önce Başkan Erdoğan, '5 büyük market zinciri...' diyerek dikkat çekmişti.
Hâlâ bu mesele halledilmiş değil. Halledilmediği için de tarlada 1 lira olan limon, markette 9 liraya, 3 lira olan domates de markette 30 liraya satılıyor. Üreticiler feryat etse bile duyulmuyor. Tamam, dünyadaki enerji ve içerideki kur artışı nedeniyle her şeye ciddi oranda bir zam geldi ama gıdada başka bir şey oluyor. Ceza kesilmesi bile onları durduramadı. Başka bir hesap var"
ifadelerini kullandı.

Meclis Tarım Komisyonu Başkanı ve AKP Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ile de röportaj yapan Övür, Kılıç'ın sözlerine yazısında şöyle yer verdi:

" 'Burada kesinlikle kasıt var. Mevzu para kazanmak değil, seçimde son yıla girilirken toplumun moralini bozup ona göre siyasi bir tercih yaptırmak istiyorlar. Adamın 15 bine yakın market zinciri var. Beş market zincirinin mesajlarla nasıl anlaştığını da gördük. Büyük bir güç... Gıdayı tüm ülkelerde raflara ulaştıran büyük şirketler var. Bu firmaların gücüne bakarsak, dünyadaki on ülkenin gücünden fazla. Amaçları da hükümet düşürmek'
Prof. Kılıç, bu tespiti yaptıktan sonra kendisiyle ilgili şu çarpıcı gerçeği açıklıyor:
'Bana yazı yazıp, 'Bizimle ilgili düşünceleriniz bizi zora sokuyor' diye tehdit ediyorlar' "

Övür, yazısında siyasileri bile tehdit eden bir gıda terörünün söz konusu olduğunu iddia ederek, "Bu da sadece fiyat ayarlamaları ve ceza kesmeyle önlenemez. Mutlaka yasal düzenlemeyle tekelleşmenin, güç gösterisinin önüne geçilmeli. Buna paralel olarak da son günlerde AK Parti'nin önerisiyle tartışılan 20 temel gıdaya sabit fiyat meselesi ve üreticiye destek politikaları devreye sokulmalı" dedi.

Mahmut Övür'ün yazısının tamamını okumak için tıklayınız.