YÖK Başkanı: Bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacak

YÖK Başkanı: Bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacak
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, okullarda eğitime ara verilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Saraç bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını belirtirken, YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılacağını açıkladı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, birkaç ay içinde 17 binden fazla insanın ölümüne sebep olan yeni tip coronavirüse (Covid-19) yönelik önlemler kapsamında şubat-haziran arasını kapsayan bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını açıkladı. Saraç bu kararı, "Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretim imkânlarıyla sürdürmeye karar verdik. Yani bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır" diyerek duyurdu.

Üniversitelerin, uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretim imkânları altında sunamayacakları programları, dersleri ve uygulamalı dersleri yaz aylarında belirledikleri takvim içinde tamamlayacaklarını açıklayan Saraç, "Bu program ve dersler için bahar dönemi takvimini yaz aylarına taşımış oluyoruz" dedi.

"Yaşadığımız bu olağanüstü günlerde örgün öğretime ara vermek zorundayız bu süreçte dijital ortamlarda sizler için sonuna kadar istifade etmek istiyoruz" diyen Saraç, "Yaz okulunun bitiş tarihleri göz önünde tutularak önümüzdeki yıl eğitim-öğretim takvimini de belirleyeceğiz. Bu hususta da geçmiş yıllarda sıra dışı durumlarda gerçekleştirdiğimiz uygulamalar ışığı altında bu konuyu rahatlıkla yönetebileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Saraç YKS'nin de 25-26 Temmuz tarihlerine ertelendiğini duyurdu.