Yavaş'tan mola evleri paylaşımı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Özel gereksinimli evlatlarımız için hayata geçirdiğimiz Mola Evlerimiz sayesinde çocuklarımız sosyalleşip nitelikli vakit geçiriyor. Aileler çocuklarını bize emanet ederken şunu çok iyi biliyorlar: Onların evlatları bizim de evladımız” dedi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, bugün özel gereksinimli çocuklar için hayata geçirdikleri ‘Mola Evleri’ ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yavaş, “Özel gereksinimli evlatlarımız için hayata geçirdiğimiz Mola Evlerimiz sayesinde çocuklarımız sosyalleşip nitelikli vakit geçiriyor. Aileler çocuklarını bize emanet ederken şunu çok iyi biliyorlar: Onların evlatları bizim de evladımız” notu ile bir video paylaştı.

Yavaş'ın paylaştığı videoda ebeveynler Mola Evleri için şu yorumları yaptı:

“Buranın kattığı en önemli şeylerden birisi Egemen zaten sizi çok seviyor. Burayı çok seviyor. Daha sosyal oluyorlar. Başkaları ile iletişim kuruyorlar. Bu bizim için yani başkaları için küçük bir şey de olsa bizim için çok önemli bir şey. Bizler dışarda farklı bakışlara maruz kalırken orada bunu hissetmiyoruz. Bu çok güzel bir şey. Ben düştüğünde nasıl öpüp iyileştireceksem, sizin de onu yapacağınızı biliyorum. Bu çok büyük bir güven. Yani hem bizi rehabilite etti. Biz ne kadar sakin olursak ne kadar kendimize vakit ayırabilirsek çocuklarımıza o kadar sabır gösterebiliyoruz. Onlar o kadar daha ileri gidebiliyor.”

'Eve gelip kardeşine de bu oyunları anlatıyor'

“Çeşit çeşit oyuncaklarınız eğitici oyunlar olduğu için eve gelip kardeşiyle de bu oyunları anlatıyor ve bazı oyunları eğitici oyunları biz de aldık. Aynı şekilde kardeşine de kendisi öğretiyor. Bana iki yönden faydası oldu yani.”

'Anneyi kurtarıcı bir hizmet olmuş'

“Duru’nun desteksiz yürüyememe sıkıntısı var. Sürekli yürümek istiyor. Elimden tutup sürekli benimle ilgilen istiyor. O kadar çok yıpratıcı geçiyordu ki hayatımız. Ama şu an hani en ufak bir özel işim olduğunda aklıma direk burası geliyor. Hani sizi tanıyoruz. Güler yüzlülüğünüzü, ilginizi bildiğimiz için çok gönül rahatlığıyla bırakabiliyoruz. Çok rahatlatıcı, anneyi kurtarıcı bir hizmet olmuş. Çok teşekkür ediyoruz.”