Yasa Dışı Dinleme'de Önemli Gelişme

Yasa Dışı Dinleme'de Önemli Gelişme
HATAY'da yasa dışı dinleme yaptıkları iddiasıyla haklarında 8 yıla kadar hapis cezası istenen ve 18'i görevden uzaklaştırılan İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli 47 polisin yargılanmasına başlandı....

HATAY'da yasa dışı dinleme yaptıkları iddiasıyla haklarında 8 yıla kadar hapis cezası istenen ve 18'i görevden uzaklaştırılan İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli 47 polisin yargılanmasına başlandı. Sabah saat 09.00'da 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davanın ilk duruşmasına 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek' suçlarını işledikleri öne sürülen tutuksuz polisler ve müştekiler ile avukatları katıldı. 104 sayfalık iddianamenin okunmasıyla başlayan duruşmada daha sonra sanıkların kimlik tespitine geçildi.

SİLAHLI POLİS GERGİNLİĞİ

Duruşma devam ederken salonda bulunan sivil polis olduğu belirtilen silahlı 2 kişi sanıklar ve avukatlarının tepkisine neden oldu. Bundan dolayı duruşmada kısa süreli gerginlik yaşandı. Sanık avukatları, bunun üzerine duruşmanın gizli yapılmasını talep etti. Ancak mahkeme heyeti, avukatların bu talebini, kamu düzenini bozacak bir durum olmadığı gerekçesiyle reddetti. Duruşma, sanıkların bazılarının kimlik tespitinin tamamlanamaması nedeniyle yarına ertelendi. Yarınki duruşmada kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmalarının alınacağı bildirildi.