Yandaş Sabah yazarıdan HDP hakkında flaş iddia

Yandaş Sabah yazarıdan HDP hakkında flaş iddia
Okan Müderrisoğlu, HDP'nin kapatma istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın radarında olduğunu ileri sürdü.

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, HDP'nin kapatma istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın radarında olduğunu söyledi.

Müderrisoğlu, "Devlet aklı, HDP'yi, Kürt kökenli vatandaşların bir bölümü için siyasal açıdan kendini ifade etme kanalı olarak açık tutmayı tercih etmektedir" diyerek, "Buna karşın HDP, etnik temelli siyasette ısrar etmekte ve terör örgütü ile arasına mesafe koymak bir kenara, devlete karşı meydan okumayı sürdürmektedir" ifadesini kullandı. 

Müderrisoğlu "Güvenlik doktrini... HDP... Dersler..." başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı: 

Kayyum atanan üç büyükşehir belediyesi ile ilgili son kararı yorumlayabilmek için dört ana noktaya odaklanmamız gerekiyor:
1- HDP'nin, anayasal sistem içindeki konumu. 
2- Milli güvenlik doktrini. 
3- AB ile ilişkiler başta olmak üzere küresel koşullar. 
4- ABD'nin, Suriye'nin kuzeyine dair planları...

***
1- HDP, "kapatma istemli" başvuru nedeni ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın radarında bir partidir. Devlet aklı, HDP'yi, Kürt kökenli vatandaşların bir bölümü için siyasal açıdan kendini ifade etme kanalı olarak açık tutmayı tercih etmektedir.
Buna karşın HDP, etnik temelli siyasette ısrar etmekte ve terör örgütü ile arasına mesafe koymak bir kenara, devlete karşı meydan okumayı sürdürmektedir.
Tavır böyle olunca yasal önlemlerle demokratik siyaset arasındaki gel git süreci devam etmektedir.