'Yandaş Medya'da Kavgalar Hız Kesmiyor!

'Yandaş Medya'da Kavgalar Hız Kesmiyor!
 Seçim sonuçlarının etkisiyle yandaş medyadaki kırılmalar devam ediyor.“Erdoğan Saray’ı terk etsin” diyen Fehmi Koru’yu, Star yazarı Ahmet Taşgetiren “Gül tarafından savaşa sürülmek”le suçladı. Koru “Beni...

 Seçim sonuçlarının etkisiyle yandaş medyadaki kırılmalar devam ediyor.

“Erdoğan Saray’ı terk etsin” diyen Fehmi Koru’yu, Star yazarı Ahmet Taşgetiren “Gül tarafından savaşa sürülmek”le suçladı. Koru “Beni Davutoğlu ve Erdoğan sürmüş olmasın” diye yanıt verdi.

Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, Ülke TV’de katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasaya aykırı davrandığını söyledi. AKP İstanbul Milletvekilli Özlem Zengin’in itirazları karşısında Bayramoğlu stüdyoyu terk etmek istedi. Bu olaydan sonra Kanal 24’te daimi yorumcusu olduğu “Yeni Türkiye” programı yayından kaldırıldı. Programın bitirilmesi kararının Ethem Sancak’tan geldiği iddia ediliyor. Kanal 24 Genel Yayın Yönetmeni, programın yayından kaldırılmasını ramazanın gelmesine bağladı.

Habertürk’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sarayı, Davutoğlu’nun ise genel başkanlığı terk etme ihtimali üzerine bir yazı kaleme alan Fehmi Koru, Star gazetesi başyazarı Ahmet Taşgetiren tarafından “parti içi intifada” olarak yorumlandı. Taşgetiren, “Gül’ü savaşa süren yazı” isimli yazısında üniversite arkadaşı olan Fehmi Koru ve Gül’ün, söz konusu “reçete”yi beraber belirleyip belirlemediklerini sorguluyor. Koru’nun önerilerini “omuriliğe dokunan bıçak darbesi niteliğinde” bulan Taşgetiren, “Eğer bu yazı Gül’den habersiz olarak yazılmışsa, Gül bunu okuduğunda rahatsızlık duymuştur. Eğer Gül’ün bilgisi dahilinde yazılmışsa, o zaman da Gül’ün bayrak açtığını okumak lazımdır” dedi. Koru yazdığı cevap makalesinde, Erdoğan ve Davutoğlu’ndan kendini destekleyecek alıntılar yaparak, “Beni sahaya Davutoğlu ve Erdoğan birlikte sürmüş olmasın?” dedi.

A Haber yorumcusu ve Timeturk Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, “AK Parti kendi medyası ile seçimi kaybetti” isimli yazısında, önceki gün seçim sonuçlarından Aydın Doğan’ı sorumlu tutan Cem Küçük’ün aksine havuz medyasını suçladı. Çiçek, “Bu hareketin kaymağını yiyenlerle çilesini çekenler arasındaki farkı görmeyen yöneticilerin kendilerine yakın gazetecileri her gün söylediklerini onaylama mekanizması olarak kullanmaları artık son bulmalıdır. Hiçbir vasfı olmayan sadece ‘Yağdanlık’ yapan, fikir üretemeyen, tetikçilikten ileri geçemeyen bu insanlarla inandırıcı olamazsınız” dedi. Öte yandan, Gezi Parkı protestolarında yaşananlardan sonra hükümet ve Erdoğan’ın yanında yer alarak bizzat kendi yakın çevresinin de tepkisini çeken şarkıcı Yavuz Bingöl’ün 4 Ağustos’taki nikâhında şahitliğini de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı belirtildi.