Yalçın Akdoğan: 'Dağdan Gelip Bağdakini Mi Susturacaklar ?'

Yalçın Akdoğan: 'Dağdan Gelip Bağdakini Mi Susturacaklar ?'
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’lilerin “Sus konuşma” sözünü çok sevdiğini belirtirken, “Dağdan gelip bağdakini mi susturacaklar” dedi.Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’lilerin “Sus konuşma”...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’lilerin “Sus konuşma” sözünü çok sevdiğini belirtirken, “Dağdan gelip bağdakini mi susturacaklar” dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’lilerin “Sus konuşma” sözünü çok sevdiğini belirtirken, “Bizde sıfatı olanlar değil fikri olanlar konuşur. Dağdan gelip bağdakini mi susturacaklar” dedi. HDP’ye yönelik eleştirilerini ağırlaştıran Akdoğan, “Bu kadar tahammülsüz/eleştiriye kapalı bir anlayış istediği kadar oy alsın demokrat olamaz” değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, Twitter hesabından seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdoğan, “Bazı HDP'lilerin en sevdiği söz ‘sus, konuşma’. Bizde sıfatı olanlar değil fikri olanlar konuşur. Dağdan gelip bağdakini mi susturacaklar” dedi.

Akdoğan ayrıca, “Bu kadar tahammülsüz/eleştiriye kapalı bir anlayış istediği kadar oy alsın demokrat olamaz. Konuşan Türkiye'ye susturucu takmaya çalışıyorlar” ifadelerini paylaştı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın sözlerine HDP’li Pervin Buldan, “Seçimden sonra hangi sıfatla konuştuğunu bilmiyorum” derken, “hazmedemiyorlar” yanıtını verdi.

“SEÇİMDEN SONRA HANGİ SIFATLA KONUŞTUĞUNU BİLMİYORUM”

ANKA’ya konuşan HDP’li Pervin Buldan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın açıklamalarını “manidar” bulduğunu belirterek, “Seçimden sonra hangi sıfatla konuştuğunu bilmiyorum” dedi.

Müzakere sürecinin hayati bir süreç olduğuna işaret eden Buldan, Akdoğan’ın yaklaşımına bir anlam veremediğini ifade etti.

“RAHATSIZ ETTİ”

Seçim sonuçlarına işaret eden Buldan, “AKP’yi rahatsız etmiş. Aldığımız oylar Türkiye’de yeni bir yaşamın önünü açacak. Demokratikleşmenin önünü açacak. Diktatör bir anlayış olduğu için bu oy oranını hazmedemiyorlar. HDP, Türkiye’de tüm ezilenlerden, ötekileştirilenlerden oy aldı” dedi.

HDP’nin aldığı oy oranının AK Parti’yi rahatsız ettiğini savunan Buldan, “Çözüm süreci devam etmek zorunda. Hiçbir ailenin evine cenaze gitmemesini temenni ettik. Türkiye’de hiçbir aile evinin önüne cenaze gelmesini istemiyor. Çözüm süreci devam etmek zorunda. AKP bu sonuçları iyi okumalı” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Buldan, müzakere sürecine ilişkin açıklamalara da dikkat edilmesi gerektiğin ifade ederek, “Kim olursa olsun sonuçta barış ve müzakere süreci hükümetin birinci gündem maddesi olması gerekiyor. Bu süreç topluma mal oldu, bize verilen birçok oyun sürecin devam etmesi için oylar olduğunu biliyoruz. Herkesin ilk gündem maddesi barış ve müzakere süreci olmalı” dedi.

Buldan, yarın Parti Meclisi ve MYK’nın toplanacağını, Perşembe günü de yeni vekillerle toplantı yapılacağını söyledi.

Buldan, “AKP ile koalisyona hayır dedik. Aynı görüşteyiz” diye konuştu.