'Vefat eden babamın cebinden çıkan son paraydı' yazılı paranın sahibi aranıyor

'Vefat eden babamın cebinden çıkan son paraydı' yazılı paranın sahibi aranıyor
Siirt’te pazar esnafı Cumali Tarhan, günün gelir giderini hesaplarken, bir 20 liralık kağıt paranın üstüne “Bu para köyde çobanlık yapıp, uçurumdan düşüp vefat eden babamın cebinden çıkan son paraydı” notunun yazılı olduğunu gördü. Tarhan, "Çok duygulandık. Arkadaşlarla istişare ettik. Paranın sahibi bize gelirse, yardım ederiz. Paranın sahibini arıyoruz” dedi.

Siirt’te, semt pazarı esnafı Cumali Tarhan, akşam saatlerinde günün hasılatını hesaplarken, kendisine bir müşteri tarafından verilen 20 liralık kağıt paranın üzerine; "Bu para köyde çobanlık yapıp uçurumdan düşüp vefat eden babamın cebinden çıkan son paraydı" ifadelerinin yazılı olduğunu gördü. Notu gördüğünde çok duygulandığını belirten esnaf Tarhan, şunları söyledi:

“Bu para, akşam hasılatı toplarken bu para dikkatimizi çekti. Üzerinde böyle bir yazı vardı. Bu yazıda diyor ki, ‘Bu para köyde çobanlık yapıp, uçurumdan düşüp, vefat eden babamın cebinden çıkan son paraydı.'

Biz bu parayı gördüğümüz zaman çok duygulandık. Arkadaşlarla istişare ettik dedik, eğer ki bu paranın sahibi bize gelirse yardım ederiz. Bir iki tane ağabeyimiz de var. Biz bu paranın sahibini arıyoruz. Bu para yaklaşık 3-4 gün vardır bu yanımızdaydı."

Çok hüzünlü bir durum olduğunu söyleyen semt pazarı esnafı Raci Çelik ise, "Hakikatten çok hüzünlü bir durum. Şöyle bir şey var adam vefat ediyor, cebinden 20 lira para çıkıyor. Bir de üstünde yazı var. Biz bu arkadaşa dedik bu parayı müşterilere de verme belki sahibini buluruz sahibine geri veririz. Biz portakal da verebiliriz, salatalık da verebiliriz, ne isterse domates onu da verebiliriz. Valla biz çok duygulandık. Yazık, adamın cebinde 20 TL para çıkıyor" dedi.

Kaynak:ANKA