Yardım isteyen kadın yaka paça dışarı atıldı: 'Gerekeni yapın, görevden alın'

Elektrik faturalarını ödeyemediği için Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yardım istemek için giden bir kadının, vakıf müdürü tarafından yaka paça dışarı atıldığı görüntüler hakkında CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Tarsus’ta yaşanan olay bu iktidarın ve kadrolarının ne kadar gaddarlaşabileceğini ortaya koyuyor" dedi.

Mersin Tarsus'ta bir kadın elektrik faturalarını ödeyemediği için Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yardım istemeye gitti. Kadın derdini vakıf müdürüne anlattığı esnada yaka paça dışarı atıldığı görüntüler ortaya çıktı.

Yaşlı kadın ise o esnada vakıf müdürüne ve güvenliklere direndi. Bunun üzerine vakıf müdürü yardım istemeye gelen kadın hakkında şikayetçi oldu. Mahkeme kadına, 2.700 TL adli para cezasına çarptırdı.

Elektrik faturalarını ödeyemeyen kadın, kendisine verilen adli para cezasını da ödeyemedi. Bunun üzerine kadının bir devlet kurumunda bedelsiz çalıştırılmaya başlandığı öne sürüldü.

Olay hakkında konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sert bir dille eleştirdi.

 

'Derhal bu adamı görevden alın'

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP’li Başarır, şu sözleri ifade etti:

“Tarsus’ta yaşanan olay bu iktidarın ve kadrolarının ne kadar gaddarlaşabileceğini ortaya koyuyor. Ben bir Mersin Milletvekili olarak o müdürü bir dakika daha o makamda istemiyorum. Gerekeni yapın, görevden alın. Onların görevi vatandaşa eziyet etmek değil, gelen kadınlara, annelere, babalara kapıyı göstermek değildir. Onların görevi bu kadınlara, annelere, babalara yardım etmektir. Böyle bürokratları Mersin’de istemiyoruz”