Ünlü müzik grubunun 2011'de attığı tweet sosyal medyayı ayağa kaldırdı

Ünlü müzik grubunun 2011'de attığı tweet sosyal medyayı ayağa kaldırdı
Ünlü müzik grubu My Chemical Romance'in resmi hesabından 2011 yılında atılan "Merhaba Şili, sizi seviyoruz. 2019'da güvende kalın" tweeti, son haftalarda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği Şili'deki direnişle ilgili komplo teorilerini harekete geçirdi.

2013 yılında dağılan ABD'li ünlü müzik grubu My Chemical Romance'in Twitter'da 8 yıl önce yaptığı paylaşım sosyal medyada gündem oldu.

Grubun 13 Ocak 2011'de "Merhaba Şili, sizi seviyoruz. 2019'da güvende kalın" dediği paylaşım komplo teorisyenlerini harekete geçirdi.

Komplo teorisyenlerini harekete geçiren olayın nedeni ise Şili'deki protestolar.

Şili'deki direniş

Şili’nin başkenti Santiago’da metro biletine yapılan zam ile başlayan protestolarda bir milyondan fazla kişi kapsamlı bir sosyal reform talebiyle sokaklara dökülmüştü. Eylemlerde polis müdahaleleri ve çatışmalar sonucu birçok kişi hayatını kaybetmişti. Şili Devlet Başkanı Pinera, gösterilerin şiddetlenerek devam etmesi üzerine bazı bölgelerde 'acil durum' ilan etmiş, ordu da aynı bölgeler için sokağa çıkma yasağı getirildiğini duyurmuştu.

2011 yılında ülkede yine eylemlerin olması ve aynı sene içerisinde grubun kıyamet sonrasını bahsettiği 'Danger Days' adlı albümüne bir gönderme olduğu düşünülse de pek çok kişi bunun bir 'öngörü' olduğunu iddia ediyor.

Tweete ilişkin gruptan ise herhangi bir yorum yapılmadı.