Üniversitedeki skandalda geri adım... Bakan'ın dersi iptal

Üniversitedeki skandalda geri adım... Bakan'ın dersi iptal
 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun mevzuata aykırı olarak lisansüstü eğitim programında ders vermesi tartışma yaratmıştı. Üniversiteden açıklama geldi. 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun pazartesi günleri 9.50-12.25 arasında 3 farklı gruba “Örgüt Teorisinde Çağdaş Yaklaşımlar” yüksek lisans dersi verdiğini duyurdu. Ancak yönetmelikteki maddeler ile İşletme Doktora Programı’nda Kasapoğlu’nun yeterliliği tartışma konusu oldu.

Cumhuriyet’in duyurduğu skandalın ardından mevzuata aykırı bir durum olmadığı iddia edilse de Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu dersinden geri adım attı.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada; mevzuata aykırı bir durum olmadığı kaydedildi. Açıklamada; “Akademik derece sahibi kişilerin ve yöneticilerin, tecrübelerini ve akademik birikimlerini gençlerle paylaşıyor olmasının akademik eğitimin zenginleştirilmesi bakamından anlamlı olduğu değerlendirilmektedir. Bununla birlikte Sayın Kasapoğlu’nun yoğun programı nedeniyle ilgili dersi veremeyeceğini belirtmesi üzerine söz konusu planlama uygulamaya geçmemiştir” ifadeleri yer aldı.

Etiketler :