Ukrayna'dan tahliye bekleyen iş insanı ağlayarak anlattı: Kelle koltukta gibiyiz

Ukrayna Herson'da tahliye bekleyen iş insanı Alper Özbal, Halk TV'de bölgedeki son durumu anlattı. Özbal, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Haber Masası'nda Can Coşkun'un sorularını yanıtlayan Türk iş insanı Alper Özbal, "Hiçbir şey yapamıyoruz, sadece bekliyoruz. Beklememiz gerektiği söyleniyor" dedi. "Yaklaşık 2-3 dakika önce, 'Center' diye tabir ettiğimiz bölgeden valilik binasının oradan iki tane çok şiddetli patlama sesi geldi" diyen Özbal, şöyle devam etti:

"Dün sabah saat 8 sularında Rus Ordusu'nun şehrimize giriş yaptığını duyduk. Dün çok sıkıntılı saatler geçirdik, evimizin önünde çatışmalar oldu. Ölen Ukrayna askerleri oldu, belki de Rus askerleri, bilmiyoruz. Biz karanlıkta oturuyoruz, hedef olmamak için. Dün öğlen saatlerinde 'Fabrika' isimli AVM'nin bombalandığını duyduk."

Gözyaşlarına hakim olamayan Özbal, şöyle devam etti:

"Artık... Evet, zor zamanlar yani kolay değil.. Bekliyoruz, beklemeye devam edeceğiz. İnşallah kurtulacağız. Ümit ediyoruz... Rabbim bize güzel günler gösterecek, vatanımıza döneceğiz. Biliyoruz ki, sizler, medya kanalları, yetkililer bizler için çabalıyorsunuz... "

Herkesin sinirinin bozulduğunu, uykularının kaçtığını, erzaklarının ve sularının neredeyse kalmadığını aktaran Özbal, "Bu anlatılacak bir şey değil, Allah kimseye göstermesin" dedi.

Türk ailenin oturduğu apartman bombalandı

Dün akşama kadar 60-65 kişi olduklarını ancak dün akşam başka bir Türk grubuna daha ulaştıklarını ve sayılarının yaklaşık 110 olduğunu belirtti. Birbirleriyle sürekli iletişim halinde olduklarını ve Rus askerlerinin konumlarını birbirlerini haberdar ettiklerini belirten Özbal, iletişim halinde oldukları bir Türk ailenin dün ölümden döndüğünü aktardı.

Özbal şunları söyledi:

"Sosyal medyaya düşen görüntülerde binanın bombalanmasında, o binanın 5. ya da 6. katında bir Türk ailenin oturduğu bilgisini aldık. Ve ailenin babası çok zor dakikalar yaşadıklarını anlattı. Neyin ne olduğunu bilemiyoruz. Evet, 'Halka dokunmuyoruz' diyorlar ama dokunmayacaklarının garantisi yok. Savaş dönemi"

Yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını belirten Özbal, girdikleri psikolojiden nasıl çıkacaklarını bilemediklerini söyledi.

'Kelle koltukta gibiyiz'

Dışişleri Bakanlığı'nın uğraştığını ama sonuç alınamadığını söyleyen Özbal, "Neden bir sonuç alınamadığını, neden bu şehirden tahliyelerin yapılamadığını çok merak ediyoruz. Tabiri caizse yani, kelle koltukta gibiyiz... Biraz argo olacak ama.." dedi.

'Sığınağımız yok, yorganın altına saklanıyoruz'

Oturdukları binada sığınıklarının olmadığını, iki üç tane binaya sorduklarını ancak olumsuz yanıt aldıklarını aktaran Özbal, "Gece patlama sesi geliyor yorganın altına saklanıyoruz. Evler küçük. Pencerelerden uzak durmaya çalışıyoruz ama yaşam alanımız kısıtlı" dedi.