Üç Günlük Aboneye 41 Bin Liralık Fatura

Üç Günlük Aboneye 41 Bin Liralık Fatura
Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, yeni taşındığı daireye 3 günlük elektrik kullanım bedeli olarak 41 bin 184 lira fatura gönderilen kişi tutarı gördüğünde çok şaşırdığını söyledi.Çamlık Mahallesi Yağmur Sokak'ta...

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, yeni taşındığı daireye 3 günlük elektrik kullanım bedeli olarak 41 bin 184 lira fatura gönderilen kişi tutarı gördüğünde çok şaşırdığını söyledi.

Çamlık Mahallesi Yağmur Sokak'ta kiraladığı daire kirlayan Umran Ersan, kısa süre önce kiraladığı dairenin bulunduğu apartmanın girişine bırakılan kendisine ait elektrik faturasını incelediğinde çok şaşırdığını söyledi.

Daireye yeni taşındığı için tüketim azlığı nedeniyle fatura gelmemesini bekleyen Umar, 41 bin 184 liralık tutarla karşılaştığında, "Tekrar tekrar baktım, bana gelen faturanın bu kadar yüksek olmaması gerekirdi" dedi.

Ersan, kiraladığı dairesine daha tam olarak yerleşmediğini, 3 gün içinde sadece odalardaki lambaları kullandıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Burada kiracıyım. Eski kiracı kendi üzerindeki aboneliği iptal ettirdi. Ben de salı günü aboneliği üzerime aldım. Abone olalı 3 gün oldu. Bu süre zarfında bu kadar elektrik harcamam imkansız. 3 günde bir fabrika bu kadar elektrik harcamaz." Hatanın düzeltileceğine inandığını belirten Ersan, "Fatura elbette düzeltilecek çünkü akıl mantık böyle bir şeyi izah edemez" ifadesini kullandı.

Elektrik idaresini telefonla arayarak bir yetkiliyle görüştüğünü ve konuyu anlattığını, bunun üzerine bir yetkilinin eve geldiğini aktaran Ersan, "Sayacı kontrol eden yetkili, bu 41 bin liralık faturanın yanlışlık nedeniyle düzenlendiğini söyledi. Yetkili, yanlışlığın düzeltileceğini söyleyerek faturayı alıp gitti. Muhtemelen bu hafta içinde yanlışlığı düzelterek bize bilgi verecekler" diye konuştu. Etiketler elektrik Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapın.

NTV