Türkiye'nin en borçlu belediyesinden Kuran kursuna 540 bin TL

Türkiye'nin en borçlu belediyesinden Kuran kursuna 540 bin TL
Türkiye’nin en borçlu belediyesi olarak bilinen AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bir Kuran kursu inşaatı için 540 bin TL’lik malzeme satın aldığı ortaya çıktı.

Altı milyar lirayı aşan borcuyla Türkiye'nin "en borçlu belediyesi" olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir Kuran kursuna 540 bin TL’lik mobilya ve aydınlatma malzemesi aldı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Büyükşehir belediyesine bağlı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Gölkent Kuran Kursu’na mobilya almak için 24 Ocak tarihinde ihale yaptı. Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı pazarlık usulü yöntemiyle yapılan ihaleye iki şirketin teklif vermesine karşın sadece 282 bin 437 TL teklif veren MY Ofis Mobilya Şirketi’nin teklifi geçerli sayıldı. Şirketle AKP'li belediye arasında da 12 Şubat'ta sözleşme imzalandı.

258 bin liralık elektrik malzemesi

AKP'li belediye, 22 Ocak tarihinde de “Gölkent Kuran Kursu İçin Muhtelif Aydınlatma ve Elektrik Malzemeleri Alımı” başlığıyla bir ihale daha yaptı. Yine pazarlık usulü yapılan ihaleyi tek istekli olan ve 258 bin 301 TL teklif veren Atek Enerji Otomasyon Şirketi ihaleyi kazandı. AKP’li belediye ile şirket arasında 30 Ocak’ta sözleşme imzalandığı öğrenildi.

Kuran kursuna teslim edin

İhale ilanında da satın alınan malzemelerin İzmit İlçe Müftülüğü Gölkent Cami ve Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursu’na teslim edilmesi istendi. Malzemelerin İdari İşler Şube Müdürlüğünde görevli personel tarafından gerekli kontroller yapıldıktan kurulum ve montajının gerçekleştirilieceği belirtildi.

2017 yılında 271 bin lira harcamışlar

AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi malzeme aldığı Kuran kursu için 2017 yılında da ihale yaptı. Belediyeye bağlı Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı 22 Haziran 2017 yılında Gölkent Cami ve Kuran Kursu’nun alüminyum giydirme cephesi için malzeme alım ihale yaptı. İhaleyi 171 bin TL teklif veren Aldoğsan İnşaat kazandı.

Etiketler :