Türkiye'de yaşananları özetleyen kare: Dalgalar 3 kere yuttu ‘nazar değdi’ diyerek kurban kestiler

9 yıldır yapımı süren Zonguldak Kilimli sahil yolunun 3 kez deniz tarafından yutulması üzerine yolu yapan şirket çalışanları, 'yola nazar değdiği' diyerek kurban kesti. halktv.com.tr'ye konuşlan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz "suçlu nazar değil yanlış teknik ve malzeme ile yol yapan AKP'dir" dedi.

Yapımına 2013 yılında başlanan ve bir türlü tamamlanamayan Kilimli Sahil Yolu 12 Ocak 2022'de yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle 3. kez deniz tarafından yutuldu.

53.jpg

22 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılması planlanan yolda dalgaların verdiği zararı hızla ortadan kaldırılmaya çalışan şirket yolu zarar gören kaldırımın üzerinde kurban keserek korumaya aldı. Şirket çalışanlarının yola nazar değdiği için kurban kestikleri iddia edildi.

51.jpg

Yanlışın sorumlusu AKP'dir

"Üçüncü kez dalgalar tarafından yutulan yolda yanlış projelendirme yapıldığını, dalga kıranlar olmadığını" söyleyen CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz "Suçlu ne Karadeniz, ne rüzgar.  Burada yaşananlar doğal bir süreç. Denizin içine yol yaparsanız olacağı da budur. Sürekli deniz yolu yutar ve yutmaya da devam eder. Burada bir suçlu varsa bu yolu yanlış yapan firma ve o firmayı denetlemeyen yanlışın hesabını sormayan AKP'dir. Suçlu yanlış malzeme ile yanlış teknik ile yol yapanlardır" dedi.

54.jpgCHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz

Erdoğan açacak ama büyük tehlike oluşturuyor

22 Ocak'ta Erdoğan tarafından açılacak olan Kilimli sahil yolunun hem sürücüler hem de tüm vatandaşlar için büyük tehlike oluşturduğunu belirtti. Yavuzyılmaz sözlerine şöyle devam etti:

"Daha yapım aşamasında denizin 3 kere yuttuğu Kilimli sahil yolu en son olarak 12 Ocak 2022 tarihinde hasar gördü. Bun durumun nedeni yolun kotu deniz ile aynı seviyede olmasıdır. Normalde bu yol viyadükler ile geçilmeliydi. Yol deniz seviyesinden yaklaşık 30 metre yukarda olmalıydı. Ama adeta denizin içine yapıldı. Doğa da yanlışı yüzümüze vurmaya devam ediyor. İnşaat aşamasında sürekli zarar gören yol apartopar tüm yanlışları ile 22 Ocak'ta Erdoğan'ın Zonguldak'ta yapacağı açılışa yetiştirilmeye çalışılıyor. Yaşanan tüm fırtınalarda yolun bir yönü sürekli zarar görecek. Bu halde kullanıma açılacak olan yol vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor. Sürücüler can güvenliği olmadan o yolda araç kullanacak. Zonguldak Kilimli sahil yolunda büyük bir kamu zararı var bundan sonra birde vatandaşların canından olma riski de var. Yanlıştan dönmek yerine inatla yanlışa devam ediliyor. Biran önce bu yanlıştan dönülmeli. Can kayıpları yaşanırsa telafisi olmaz"