“Türkiye, Nepal’deki Türkleri unuttu”

“Türkiye, Nepal’deki Türkleri unuttu”
Afet bölgesinde mahsur kalan Nepal'deki Türk vatandaşları, deprem bölgesinden Türk yetkililere seslendi.Nepal’e turistik amaçlı seyahat eden ve 7,9 şiddetindeki depremin ardından Katmandu’da mahsur kalan Türk vatandaşları Murat...

Afet bölgesinde mahsur kalan Nepal'deki Türk vatandaşları, deprem bölgesinden Türk yetkililere seslendi.

Nepal’e turistik amaçlı seyahat eden ve 7,9 şiddetindeki depremin ardından Katmandu’da mahsur kalan Türk vatandaşları Murat Özdemir, Emrah Doğan ve Gökhan Acar, SÖZCÜ’ye mail yoluyla ulaştı. Duyarlı vatandaşlar, afet bölgesinden video ve fotoğraf da göndererek bölgedeki son gelişmeleri aktardı.

Talihsiz turist kafilesi, afet bölgesinden Türk yetkililere şu satırlarla seslendi:

“Merhaba. Yaklaşık 4 gün önce, İstanbul’dan turist olarak Nepal’in başkenti Katmanduya geldik. İlk depreme ve artçı şoklarına Tamel Meydanı’nda ve sokak aralarında yakalandık. Resmen ölümle burun buruna geldik. Meydan, etrafta koşturan insanlar ve panikten ne yapacağını bilmeyen turistlerle doluydu. Sokak aralarından kaçarken arkamızdan binaların yıkıldığını gördük.

Kiraladığımız araçlarla Lalitpur şehrine dogru yola koyulduk. Yolda birçok yıkılmış ev ve çaresiz insanla karşılaştık. Daha sonra bir grup Türk’ün çağrısı üzerine, Katmandu’ya geri dönerek Meridian Internation School adlı okula sığındık. Çok zor şartlarda okula ulaştık. Okuldaki öğretmenler, bizlere çok yardımcı oldu.

Katmandu’da elektrik sürekli gidiyor. Akşamları ise hiç elektrik olmuyor. İnternet yok, telefonlar güçlükle çalışıyor. Yiyecek bir şey bulmak da çok güç. Okul bize, kendi imkanlarıyla yardım ediyor. Herkes dayanışma halinde.

Ancak Türkiye’den hiçbir yetkili bize ulaşmadı. Şu an burada 26 kişiyiz ve mahsur kaldık. Çoğunluğu kadın olan bir grup insan, aktarmalı olarak Türkiye’ye dönmek üzere yola çıktı. Biz ise perşembe günü için uçuş bileti alabildik.

Şu an uçuşu beklemekten ve hayatta kalmaktan başka yapacak bir şeyimiz yok. Sürekli artçi sarsıntılar oluyor. Hepsi de çok kuvvetli. Ve burada hayat şartları çok zor. Biz görece iyi şartlardayız ancak yerel halk çok zor durumda.

Türk hükümetinden veya fahri konsolosluktan hiçbir bilgi verilmedi. Yetkililer burada olduğumuzu bilmemize rağmen bizimle ilgilenmiyor.

Umarım sağ sağlim döneceğiz.”