TBB'nin yeni başkanı Erinç Sağkan

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, rakibi Metin Feyzioğlu'nu 156'ya karşı 182 oyla geride bırakarak Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı oldu. HalkTv ekranlarına bağlanarak süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Sağkan, "Bugün itibariyle bu değişim Türkiye Barolar Birliği'nde başlamıştır" dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) bugün Avukat Özdemir Özok Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 36. Genel Kurulu ile 9'uncu başkanını seçti.

Erinç Sağkan'ın ve iktidara yakınlığı nedeniyle eleştirilen Metin Feyzioğlu'nun aday olduğu seçimde, TBB'nin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu. Seçimdeki bir diğer aday ise Mardin Barosu avukatlarından Medeni Ayhan’dı. 348 delegenin oy kullandığı seçimde oy verme işlemi saat 9.00’da başlayıp 17.00’ye kadar sürdü. Kesin olmayan sonuçlara göre Erinç Sağkan, TBB’nin yeni başkanı oldu. Sağkan 181 oy alırken, Feyzioğlu’nun oyu 156’da kaldı.

1039938562-165-0-1605-1080-1920x0-80-0-0-474d473f10546e36d52d4c7c8c256223.jpg

HalkTv ekranlarına bağlanan Erinç Sağkan, seçim süreci ve sonuçları ile ilgili şunları ifade etti,

"Pandemi gerekçe gösterilerek hukuksuz bir şekilde uzatılan bir seçim sürecinin sonunda bugün itibariyle genel kurulumuzu gerçekleştirebildik.

Bugün itibariyle bu değişim Türkiye Barolar Birliği'nde başlamıştır

Dün aslında yapılan genel kurulun ilk gününde kamuoyunun talebini o genel kurul çok net olarak yansıtmıştı. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın çok büyük sorunlarının olduğu bir süreçte 150 bin avukatının ve 81 baronun örgütlü gücüyle mücadele edecek bir Türkiye Barolar Birliği istediklerini ifade ettiler. Ama aynı zamanda bu mücadeleyi verirken insan hakları mücadelesini, hukukun üstünlüğü mücadelesini adil yargılanma hakkı başta olmak üzere en temel hukuk prensiplerini önceleyen bir Türkiye Barolar Birliği isteklerini de ilettiler.

O nedenle bugün itibariyle bu değişim Türkiye Barolar Birliği'nde başlamıştır.

Artık hiç bir vatandaş savunmasız kalmayacak

348 delegenin tamamının gelip oy kullanmış olması da ayrıca farklı bir duruma da işaret etmektedir. 348 delege tamamının bugün burada bulunması aslında Türkiye Barolar Birliği'nin genel kurul olarak en yüksek karar organından çok yüksek bir ses çıkmasını sağlamıştır. O sesi de bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Artık Türkiye'de hiç bir avukat, hiç bir baro yalnız, hiç bir vatandaş savunmasız kalmayacak dedi Türkiye Barolar Birliği'nin delegeleri."

tbb-secimlerini-kazanan-erinc-sagkan-kimdir-iste-14578178-4730-amp.jpg

Erinç Sağkan’ın listesinde şu isimler yer alıyor:

* Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt
* Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez
* Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun
* Aksaray Barosu Başkanı Ramazan Erhan Toprak
* Kırklareli Barosu Başkanı Turgay Hınız
* Eski Adana Barosu Başkanı Veli Küçük
* Eski Muş Barosu Başkanı Abdulbaki Çelebi
* Şırnak Barosu delegesi Ali Bayram
* Ankara Barosu delegesi İsmail Cumhur Bozkurt

Feyzioğlu'nun oy kullandığı sandıktan Erinç Sağkan çıktı

Yapılan oylamada Erinç Sağkan delegelerin 181’inin oyunu alarak yeni TBB Başkanı seçildi. Metin Feyzioğlu'nun oyları ise 156'da kaldı. Feyzioğlu’nun oy kullandığı sandıkta Erinç Sağkan 60 oy aldı, Feyzioğlu ise 54 oy aldı.

Yavaş ve İmamoğlu’ndan kutlama mesajları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sağkan'ı ilk kutlayan isim olurken, "Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilen meslektaşım Sayın Erinç Sağkan'ı tebrik ediyorum. Hukukun üstünlüğünün sağlanmasında önemli katkılarının olacağına yürekten inanıyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı seçimini kazanan Erinç Sağkan ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, hukukun üstünlüğü ve adaleti egemen kılma mücadelesinde başarılar diliyorum" dedi.