Tunceli'de 'Pirler Çalıştayı'

Tunceli'de 'Pirler Çalıştayı'
Tunceli'de Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek Alevi Pirler Çalıştayı bugün başladı.DAD tarafından düzenlenen Alevi Pirler Çalıştayı, bugün Tunceli Belediyesi Konferans Salonu'nda yurt...

Tunceli'de Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek Alevi Pirler Çalıştayı bugün başladı.

DAD tarafından düzenlenen Alevi Pirler Çalıştayı, bugün Tunceli Belediyesi Konferans Salonu'nda yurt için ve yurtdışından yaklaşık 50 Alevi Pir ve dedesinin katılımıyla başladı. Açılış töreninde kadınlar konuklara lokma dağıtmak için önce çıra yaktı, ardından lokma duası verip, ardından lokmaları konuklara dağıttı.

Çalıştayda iki gün boyunca, 'Hak ve hakyol', 'hakikat yolunda dil ve doğamaz', 'inanç kültürümüzün dünü bugünü' konu başlıkları tartışılacak. Çalıştayın açılış konuşmasını yapa Demorkatik Alevi Derneği Tunceli Şube başkanı Nesimi Genlik, çalıştayının amacının Alevi inançlarının bilinmeyen gerçeklerini ortaya çıkarmak ve bu inançların herkes tarafından bilinmesi ve uygulanması olduğunu söyledi. Genlik, şöyle dedi:

"Hak yolunun hizmetçileri olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Akan kanın durmasına bir nebze de olsa önüne geçersek elimize, dilimize, ekmeğimize, aşımıza sahip çıkalım. Fitne ve hırsızlıktan uzak duralım. Dünyadaki pislikleri kaldırmaya çalışırsak daha güzel şeyler yapmış olacağız. İnşallah bu kötülükler kalkar ama kötülükler kendiliğinden kalkmıyor bir mücadele gerekiyor. N kadar başarılı olacağız bilemiyorum ama mücadelemizi sürdüreceğiz . Bizim bu çalıştaydaki amacımız Alevi inançları ve Alevi geleneklerinin ebediyen yaşaması için kaybolan inanç ve geleneklerimizi geri kazanmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bu çalıştayın bu amaçla çok önemli sonuçlar çıkaracağını rahatlıkla söyleyebilirim."