Tümer: Türkiye Hükümetsiz Kalmaz

Tümer: Türkiye Hükümetsiz Kalmaz
CHP'den Adana milletvekili seçilen Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye'nin hükümetsiz kalmayacağını söyledi.1973-1977 yılları arasında 14'üncü dönem CHP milletvekili olarak görev yapan Avukat Emin Bilen Tümer'in oğlu olan Zülfikar...

CHP'den Adana milletvekili seçilen Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye'nin hükümetsiz kalmayacağını söyledi.

1973-1977 yılları arasında 14'üncü dönem CHP milletvekili olarak görev yapan Avukat Emin Bilen Tümer'in oğlu olan Zülfikar İnönü Tümer, seçimi ve koalisyon olasılıklarını değerlendirdi. TBMM'nin yeni yüzlerinden olan Tümer, seçim sonuçlarının çok önemli mesajlar içerdiğini belirterek, "Zaten demokrasinin gereği de bu. Bundan sonra halkın verdiği mesajı bizim doğru değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

'ERKEN SEÇİM SÖZ KONUSU DEĞİL'

Türkiye'nin hiçbir zaman hükümetsiz kalmayacağını anlatan Tümer, şunları kaydetti:

"Bu anlamda partilerin genel merkezleri görüşmeleri yapıyor. Erken seçim de demokratik bir süreç ama o tıkanıklıkların başladığı noktada başlayan bir süreçtir. Şimdi öyle bir durum söz konusu değil. İnsanlar, halkın verdiği mesajı sağduyu ile elini taşın altına koymak zorunda. Biz de genel merkezimizle görüşerek, fikirlerimizi belirterek Türkiye için tekrar umut, barış, dostluk, kardeşlik olacak ortamı sağlama çabasındayız. Bugün bile bu ortamın sağlandığı görülüyor. Daha kendine güvenen, huzurla insanların dolaştığını, yüzlerinin güldüğünü görüyoruz. Ekonomide ciddi bir istikrarsızlığın olmadığı görülüyor. Geleceğe dair bir kaygımız yok."