"Tüm medya organlarının iktidarın emrine sokulması çabasına kol kola hayır diyelim"

"Tüm medya organlarının iktidarın emrine sokulması çabasına kol kola hayır diyelim"
AÜ SBF Basın Yayın Yüksekokulu'ndan 16 mezun, mezuniyetlerinin 50. yılında bir açıklama yayımladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan mezuniyetlerinin 50. yılı nedeniyle bir açıklama yayımlayan 16 mezun açıklamalarında, insanların haber alma özgürlüklerini koruyacaklarına söz verdiklerine ve kolkola “hayır” diye haykırmaya çağırdıklarına değindi.

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

“Biz aşağıda imzası olanlar bu yıl mezuniyetimizin 50. yılını kutluyoruz.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu’nu bitireli 50 yıl oldu.

Bu 50 yıl içinde her birimiz mesleklerimizi başarı ile sürdürdüğümüze inanıyoruz. Okulu bitirirken medya sahiplerinin kölesi olmayacağımızın; halkımızın haber alma hakkını sonuna kadar koruyacağımızın sözünü vermiştik.

Bunca yıl içinde verdiğimiz sözden bir adım bile geri adım atmadık.

Öğrencilik yıllarımızda ülkemizin bağımsızlığı, demokrasisi ve özgürlükleri öncelikli hedeflerimiz olmuştu. TRT’nin özerkliğinin yok edilmesine karşı anayasal özgürlüklerin budanmasına karşı ilk yüksek sesi çıkarıp TRT önünde özerklik nöbeti tutmuştuk.

Biz öğrenciler özerklik nöbetindeyken okulumuzun öğretim kadrosu yayınladıkları bildirilerle okulda düzenledikleri panellerle eylemimize destek olmuşlardı.

Üniversite özerkliğini yerle bir eden özel okullara karşı İstanbullu arkadaşlarımızın başlattığı yürüyüşe Ankara yakınlarından destek olmuştuk.

Bizler o kapıdan ayrılalı 50 yıl oldu. O kapının günümüzdeki sahipleri, öğretim üyeleri, biz mezunların adıyla oluşturulmuş örgütleri; düşünce özgürlüğünün yok edilmesini, onlarca gazetecinin televizyoncunun hapislerde süründürülmesini, insanların haber alma özgürlüğünün adım adım yok edilmesini ne yazık ki sessizce izliyorlar.

Bizler mezuniyetimizin 50. yılı nedeniyle bir araya gelen eski mezunlar olarak; düşünce özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına karşı yürütülmekte olan çağdışı uygulamaları, tüm medya organlarının iktidarın emrine sokulmasını şiddetle kınıyoruz.

Tarihimizin günümüzdeki temsilcisi fakültemizi, tüm meslek örgütlerimizi, dimdik ayakta durmaya, kolkola “hayır” diye haykırmaya çağırıyoruz.

Demet Kayıran, Necla Zarakol, Belma Dolu, Süleyman Coşkun, Hülya Topaloğlu, Berin Ertürk, Ferda Aykan, Barbaros Öner, Çetin Çiğdem, Halil Çaylak, Levent Ersin, Ateş Gürman, Yavuz Sezer, Serpil Çelikkan, Şahin Tekgündüz, Aydan Ceyhan.”

Etiketler :