TSK'da Gözler 30 Ağustos'ta

TSK'da Gözler 30 Ağustos'ta
Necdet Özel'in rapor alıp vekaleti Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akar’a bırakması nedeniyle gözler 30 Ağustos terfilerine çevrildi.Sözcü'nün haberine göre;Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in sağlık nedeniyle rapor alıp...

Necdet Özel'in rapor alıp vekaleti Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akar’a bırakması nedeniyle gözler 30 Ağustos terfilerine çevrildi.

Sözcü'nün haberine göre;

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in sağlık nedeniyle rapor alıp vekaleti Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’a bırakmasının ardından gözler, 30 Ağustos terfilerine çevrildi. Bu yıl Genelkurmay Başkanı ile 4 Kuvvet Komutanı birden değişiyor. Ancak Deniz Kuvvetleri Komutanlığında, sürpriz yaşanma ihtimali de bulunuyor.

Bu yıl 30 Ağustos’ta görev süresi dolacak Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in yerine, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’ın gelmesi bekleniyor. Bu görevde 4 yıl kalacak olan Akar’ın yerine ise 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın atanması güçlü ihtimal olarak değerlendiriliyor. 1. Ordu Komutanlığına ise, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in gelebileceği vurgulanıyor.

HAVA İÇİN ORGENERAL ÜNAL

Görev süresi dolacak olan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün yerine de, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın atanması bekleniyor.

Bu yıl görevini tamamlayacak olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay’ın yerine ise, Ege Ordu Komutanı Galip Mendi’nin getirilmesi güçlü ihtimal olarak görülüyor.

DENİZDE SIKINTI VAR

Bu yıl Ağustos ayı başında yapılacak olan Yüksek Askeri Şura’da, en kritik değerlendirme ise, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için olacak. Deniz Kuvvetlerinde halen Komutan olan Bülent Bostanoğlu dışında başka bir Oramiral bulunuyor. Oramiral kadrosundaki Donanma Komutanlığı görevini de, Koramiral Veysel Kösele yürütüyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için iki ihtimal bulunuyor. İlk ihtimal Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun görev süresinin uzatılması… İkinci ihtimal ise Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele’in Or rütbesine yükseltilmesi. Ancak Kösele, İzmir’deki Askeri Casusluk davasından yargılandığı için hukuki problem bulunuyor. Kösele temdit alır ve Bostanoğlu emekliye ayrılırsa bu kez Kösele’in Kor rütbesi ile Deniz Kuvvetleri Komutanı olması gündeme gelecek.