Truva Atı’na Beyaz Fulara ’Türk Bayraklı’ Tepki

Truva Atı’na Beyaz Fulara ’Türk Bayraklı’ Tepki
Çanakkale'de Truva Atı’nın boynuna barış mesajı vermek için ’beyaz fular’ bağlayan Beyaz İnisiyatif Grubu’na 1915 Çanakkale Ruhu Gençlik Derneği ile 57. Alay Gençlik Derneği üyeleri Türk bayrağı asıp, basın açıklamasıyla...

Çanakkale'de Truva Atı’nın boynuna barış mesajı vermek için ’beyaz fular’ bağlayan Beyaz İnisiyatif Grubu’na 1915 Çanakkale Ruhu Gençlik Derneği ile 57. Alay Gençlik Derneği üyeleri Türk bayrağı asıp, basın açıklamasıyla karşılık verdi.

BARIŞ İÇİN BEYAZ FULAR BAĞLAMIŞLARDI

Başrolünde Brad Pitt’in oynadığı Troy filminde kullanıldıktan sonra Çanakkale’ye getirilerek kordon boyunda sergilenmeye başlanan Truva Atı, bugüne kadar pek çok olaya şahitlik etti. Turizme katkı sağlayan Truva Atı, kimi zaman da intihar etmek isteyenlerin mekanı oldu.

Mitolojiye göre 10 yıl süren Truva Savaşı’nda Akalılar’ın Truvalılar’a karşı savaş hilesi olarak kullandığı Truva Atı, bu kez karşıt görüşlü iki gruba malzeme oldu. Geçen 1 Şubat’ta, Güneydoğu bazı ilçelerde devam eden sokağa çıkma yasağını kastederek, yaşananlardan rahatsız olduklarını belirten Beyaz İnsiyatif Grubu üyesi 50 kişi, kentin sembollerinden Truva Atının boynuna beyaz fular bağlayıp, barışın kenti Çanakkale’nin yaşamdan yana olduğuna dikkat çekmişti. Beyaz rengin saflığın ve temizliğin simgesi olduğu, ölümler olduğu sürece de beyaz giyip beyaz kuşanacaklarını belirten grup, ’Silahlar sussun, ölümler dursun’ açıklamasında bulunmuştu.

TRUVA ATINA TÜRK BAYRAĞI

Beyaz İnsiyatif Grubunun açıklamadan rahatsız olan 1915 Çanakkale Ruhu Gençlik Derneği ile 57. Alay Gençlik Derneği üyeleri, beyaz fulara tepki göstermek için Truva Atı’na Türk Bayrağı astı. 30 kişilik bir grup, yanlarında getirdiği Türk bayrağını, Truva Atı’nın boyun kısmına bağladı. Ardından da grup adına açıklama yapan 1915 Çanakkale Ruhu Gençlik Derneği Başkanı Kubilay Fırat, "Güzel ülkemizin Güneydoğusu’nda kahraman askerimiz ve polisimiz aylardır temizlik operasyonu yürütmektedir.

Yapılan operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK’ya tarihinin en büyük darbeleri indirilmiş ve bu örgüt çok büyük kayıplar vererek tükenme noktasına gelmiştir. Dış güçlerden beslenen bu hainlerin her geçen gün içimizdeki besin kaynakları da açığa çıkmaktadır. Önce üniversitelerdeki bir grup sözde aydın, sonrasında da dışı beyaz, ama içi kara olan neyin inisiyatifi olduğu belirsiz bir grubun PKK seviciliği, bizi bu açıklamayı yapmaya zorunlu kılmıştır. Bileri çıkıp bölücü örgütün verdiği kayıpları kendilerine dert ediniyor, üzüntülerini her fırsatta dile getiriyor.

Hain PKK yıllarca Güneydoğu’da hiçbir ayrım gözetmeksizin katliamlarına devam ederken, binlerce askerimiz, polisimiz şehit düşerken sesini çıkarmayan dışı beyaz içi kara inisiyatif, namlu PKK’ya dönünce barış elçisi kesilmektedir. Yıllardır bu katliamlara sessiz kalan bir grup sözde aydın, hainler ölürken sessiz kalmamaktadır. Gözümüzde bölücü PKK ile bu güruh arasında hiçbir fark yoktur. Biri silahlı bölücü, diğeri silahsız. Bölücü örgütün sözcüsü gibi davranan bu grubun 253 bin şehidimizin yattığı bu kutsal topraklarda yaptığı bu açıklamalar bizim gözümüzde ifade özgürlüğü değil hainliğin tasdikidir. Zalimler için, hain PKK ve tüm yandaşları için yaşasın cehennem" diye konuştu.

’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atan grup, daha sonra Truva Atı önünde fotoğraf çektirip dağıldı.