'Topuklu Ayakkabı Giyen Kopuktur'

'Topuklu Ayakkabı Giyen Kopuktur'
Şimdi de İzmir’de bir kitap skandalı patlak verdi. Kıbrıs Şehitleri İlkokulu Din Dersi Öğretmeni Yusuf Dağ öğrencilere tarikat kitabı dağıttı.Sözcünün Haberine Göre;Çocuklara “Kadınların şoförlük yapması, sokakta...

Şimdi de İzmir’de bir kitap skandalı patlak verdi. Kıbrıs Şehitleri İlkokulu Din Dersi Öğretmeni Yusuf Dağ öğrencilere tarikat kitabı dağıttı.

Sözcünün Haberine Göre;

Çocuklara “Kadınların şoförlük yapması, sokakta konuşması caiz değildir, Anneler Günü, kafirlerin işidir, Yılbaşından uzak durun, Tavla oynamayın, Kadınlar erkeklerin olduğu yerde sekreterlik yapmamalı, Sakalsız erkek, çarşafsız kadın olmaz, Yüksek topuklu ayakkabı giyen kopuktur” gibi akıl almaz öğütler veriliyor.

İzmir’deki okula din dersine giren ve asıl görevi Bornova Yeni Cami’de imamlık olan Yusuf Dağ, öğrencilere müfredat dışında İsmailağa Tarikatı’nın “Gusül Abdest ve Namaz Risalesi” ile “Tembih Risalesi” kitaplarını dağıttı.

“BEYİN YIKAYAN TELKİNLER”

“Bil ki, Müslümanlar’ın en azılı düşmanı Yahudilerdir” denilerek nefret söylemini körüklenen kitapta yeralan skandal ifadelerden bazıları şöyle:

ÇARŞAFSIZ KADIN OLMAZ: Günümüz Müslüman kadınların giydikleri, abiye, manto, etek, bluz, pardösü gibi kıyafetlerin İslam’la uzaktan yakından alakası yoktur. Dağlar çakalsız, erkekler sakalsız, kadınlar çarşafsız olmaz. Yüzünü traş etmen, sarıksız durman da gavurun izinde olduğunu anlatır.

ANNELER GÜNÜ KAFİR İŞİ: Kadınların, erkeklerin çalıştığı bir işyerinde sekreter, bir mağazada tezgahtarlık etmesi caiz değildir. Yılbaşından uzak durun. TV bile açmayın. Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, doğum günü, evlilik yıldönümü gibi kutlamalar kafirlerden gelmiş adetlerdir.

KADIN ŞOFÖRLÜK YAPAMAZ: Bir hanım yalnız taksiye binip gidemez.Kadınların sokakta konuşmaları da doğru değildir. Şoförlük eden kadınlarla bir adım gidilmez.

YÜKSEK TOPUK GAVUR ADEDİ: Bazıları yüksek topuklu ayakkabı giyiyor. İmanı alçak olanın topuğu yüksek olur. O gavur tipi ayakkabılar imanı sağlam bırakmaz. Bu kopuklukları bırakalım.

TAVLA OYNAMAYIN: Tavladaki sayıları düşün. Yek, Allah. Dü, teyemmüm farzı, se, guslün farzı, cehar, abdestin farzı, penç, islamın farzı, şeş, imanın şartları. Şimdi anladın mı kardeşim Yahudiler’in Müslümanlar’ı nasıl sürüklediğini?

İMAM KONUŞTU

Dağıtılan kitaplarda kitabı basan yayınevine bağış yapmak isteyenler için hesap numaralarının yazılı olduğu da görüldü. Veliler, bu kitabı dağıtan din dersi öğretmeni Yusuf Dağ’ı Valiliğe şikayet etti. Dağ bir hafta önce okuldan uzaklaştırıldı.

SÖZCÜ, skandal kitabı öğrencilere dağıtan Yusuf Dağ’a ulaştı. Dağ, “Kutlu Doğum Haftası nedeniyle o kitapları çocuklara verdim, ‘götürün ailelerinize okutun. Aileniz okumazsa başkalarına verin’ dedim. Zaten camilerde dağıtılıyordu. Kitabı okudum, geneli iyi. Ben fedakarlık yaparak o derse giriyordum ama baktım benimle uğraşıyorlar, olay büyümesin diye ayrıldım” dedi.