THY'nin Pilotları Isparta'da Eğitilecek

THY'nin Pilotları Isparta'da Eğitilecek
Isparta'daki ER-AH Havacılık Uçuş Okulu, pilot yetiştirilmesi amacıyla Türk Hava Yolları (THY) ile anlaşma imzaladı.Isparta ER-AH Havacılık Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu, pilot yetiştirilmesi amacıyla THY'nin...

Isparta'daki ER-AH Havacılık Uçuş Okulu, pilot yetiştirilmesi amacıyla Türk Hava Yolları (THY) ile anlaşma imzaladı.

Isparta ER-AH Havacılık Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu, pilot yetiştirilmesi amacıyla THY'nin öğrencilerine eğitim vermek için 3 yıllık anlaşma imzaladıklarını söyledi. İlk öğrencilerin 3 Şubat'ta Isparta'ya geleceğini kaydeden Cabıoğlu, Isparta'da 1 yılda 100 pilot yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Isparta'nın Antalya ve İstanbul'un ardından Türkiye'nin havacılık üssü olacağına dikkati çeken Erdoğan Cabıoğlu, havacılık sektörüne ciddi manada istihdam sağladıklarını vurguladı. Türkiye'deki havacılık sektörünün dünyadakinden daha hızlı büyüdüğüne işaret eden Erdoğan Cabıoğlu, sektör geliştikçe eleman ihtiyacının da arttığını belirtti.

3 YIL BOYUNCA KAPISINI ÇALDIK

Isparta'nın havacılık sektörünün gelişmesine uygun bir şehir olduğunu ifade eden Cabıoğlu, THY'ye pilot yetiştirmenin büyük bir katkı sağlayacağını açıkladı. Cabıoğlu, "Biz ER-AH Havacılık olarak 3 yıldır THY'nin kapısını çalıyoruz. THY defalarca Süleyman Demirel Havalimanı'na geldi. Kontroller yaptı. Defalarca bizi denetledi. Bu denetlemelerden alnımızın akıyla çıktık. Daha sonra da anlaşmamızı imzaladık" dedi.

BİN SAATİN ÜSTÜNDE UÇUŞ EĞİTİMİ VERİLECEK

THY ile 3 yıllık anlaşma yaptıklarını söyleyen Erdoğan Cabıoğlu, gelen öğrencilerin 10 ay sonunda eğitimlerini tamamlayacaklarını açıkladı. THY pilotlarına 218 uçuş ve simülasyon 900 saat de yer eğitimi verileceğini belirten Erdoğan Cabıoğlu, ilk grubun 3 Şubat'ta eğitime başlayacağına değindi.

HAVACILIK MERKEZİ OLMAYA ADAY

Isparta'nın artık havacılık üssü olma hedefine adım adım yaklaştığını aktaran Erdoğan Cabıoğlu, "Isparta'da havalimanının olması bulunmaz bir nimet. Isparta bir anlamda İstanbul ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin havacılık üssü olmaya aday bir il. Biz de yaptığımız çalışmalarla bu hedefimizi gerçekleştirmek adına birçok adım atıyoruz. THY pilotlarının eğitimlerini burada alacak olması da bu konuda önemli bir adım" dedi.