Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, açlık grevlerinin bitirilmesini istedi

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, açlık grevlerinin bitirilmesini istedi
22 Mayıs'ta terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, İmralı'da avukatlarıyla görüştü. Avukatlar, görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Öcalan, cezaevlerindeki açlık grevleri ve ölüm oruçlarının sona erdirilmesini talep etti.

Avukatlar, 22 Mayıs’ta İmralı’da terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’la yaptıkları ve temel gündemi açlık grevleri olan görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Açlık grevi ve ölüm orucu eylemcilerine ilişkin bir mektup kaleme alan Öcalan, önümüzdeki süreçte de kendisine ‘yeterli yoğunluk ve iradeyle eşlik edilmesini’ istedi. Açlık grevi ve ölüm oruçlarının sona erdirilmesini talep eden Öcalan’ın, konuya ilişkin mektubunda şu çağrı yer aldı:

“Değerli yoldaşlar başta açlık grevleri ve ölüm orucuna kendini yatırmış arkadaşlar olmak üzere, iki avukatımın yapacağı geniş açıklamalar ışığında, eyleminizin sona ermesini bekliyorum. Bana ilişkin maksadınızın hasıl olduğunu da rahatlıkla belirtip, hepinize en derin sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Asıl bundan sonrasında da bana yeterli yoğunluk ve iradeyle eşlik etmenizi de özenle belirtiyor ve umuyorum.”

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’la yaptıkları görüşme ve sonrasındaki sürece ilişkin bugün İstanbul’da basın toplantısı düzenleyerek, müvekkillerinin imzalı mektubunu kamuoyuna duyurdu.

DİYARBAKIR’DA AÇIKLAMA YAPILACAK

Saat 13.00’de ise açlık grevi ve ölüm orucuna ilişkin olarak tutuklular yazılı, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in adına ise Diyarbakır’da açlık grevinde olan HDP’li vekiller tarafından açıklama yapılacak.

Etiketler :