Telabyad, YPG Denetimine Geçti

Telabyad, YPG Denetimine Geçti
YPG, Rakka ile Tel Abyad'ı bağlayan yolu ele geçirerek IŞİD'i kuşatma altına aldı.Kürtlerin denetimindeki Kobani ve Cezire kantonları arasında yer alan IŞİD’in kontrolündeki Tel Abyad’a yönelik PYD’nin silahlı kanadı YPG...

YPG, Rakka ile Tel Abyad'ı bağlayan yolu ele geçirerek IŞİD'i kuşatma altına aldı.

Kürtlerin denetimindeki Kobani ve Cezire kantonları arasında yer alan IŞİD’in kontrolündeki Tel Abyad’a yönelik PYD’nin silahlı kanadı YPG ile Burkan el Fırat güçlerinin ilerleyişi sürdürdü. Telabyad İlçesi, akşam saatlerinde, PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin kontrolüne geçti.

100-150 KADAR IŞİD'LİNİN KALDIĞI TAHMİN EDİLİYOR

YPG, IŞİD’in Suriye’deki merkezi Rakka ile Tel Abyad’ı bağlayan yolda denetimi sağlayarak sınır kentini üç yönden kuşattı. Tel Abyad’da 100 ila 150 IŞİD militanının kaldığı tahmin ediliyor.

IŞİD MİLİTANLARI GÖZALTINA ALINDI

Telabyad'ın düşmesinin ardından Suriye'den kaçarak Türkiye'ye geçmeye çalışan bazı IŞİD militanları da sınırdaki Türk askerlerince yakalanarak gözaltına alındı.

YPG ile IŞİD militanlarının çatışması ve koalisyon ülkelerinin hava bombardımanından kaçıp sınıra toplanan binlerce Suriyeli dünden bu yana büyük bir dram yaşıyor.

Gerçek Gündem