Tekstilci Roket Atar Konuştu: Adımı Değil Ama...

Tekstilci Roket Atar Konuştu: Adımı Değil Ama...
BURSA'da yaşayan tekstilci Roket Atar, adını ve soyadını öğrenen vatandaşlar tarafından sürekli telefonla arandığını belirterek, "İsmimi değil ama telefon numaramı değiştirmeyi düşünüyorum" dedi.Merkez Yıldırım İlçesi'nde...

BURSA'da yaşayan tekstilci Roket Atar, adını ve soyadını öğrenen vatandaşlar tarafından sürekli telefonla arandığını belirterek, "İsmimi değil ama telefon numaramı değiştirmeyi düşünüyorum" dedi.

Merkez Yıldırım İlçesi'nde bebek tekstili üzerine üretim yapan bir firmanın sahibi olan Roket Atar, isim ve soyisminden dolayı pek çok ilginç olay yaşadığını söyledi. İşi ile ilgili yaptığı resmi yazışmalarda isim ve soyismini görenlerin şaşırdığını dile getiren Atar, ismini babasının koyduğunu belirtti. Atar şunları anlattı:

"Rahmetli babam askerliğini çavuş olarak yapmış. Yeni gelen erlere roketatar dersi veriyormuş. Sevdiği bir arkadaşı babama, 'Oğlun olursa adını Roket koyar mısın, nasıl olsa soyadınız da Atar' demiş. Babam o an için, 'Olursa Roket adını veririm' diye cevaplamış. Ardından ben doğuyorum ve babam da sözünü unutmuyor. Babam, 28 gün bu ismi verip vermemeyi düşünmüş. Sonunda Nüfus Müdürü ile görüşmüş. Bu ismi koyabileceğini öğrenince adım Roket olmuş."

'ROKET ATAR'LA MI GÖRÜŞÜYORUM?'

Adı nedeniyle her gün çok sayıda telefon aldığını ifade eden Atar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arayan çok oluyor. İsmimin doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorlar. Ben de güzel bir şekilde anlatmaya çalışıyorum. Bazıları arıyor 'Roket Atar'la mı görüşüyorum' diyor, 'evet' diyorum ve gülerek telefonu kapatıyor. Bazılarıyla ise karşılıklı gülüşüyoruz ve muhabbet ediyoruz. 'İnanmamıştık o yüzden aradık, kusura bakmayın' diyenler oluyor. İsmimi değil ama telefon numaramı değiştirmeyi düşünüyorum."